Wout van Aert (2e) en Sven Nys (3e) moesten in de Waaslandcross (bpost bank trofee) hun meerdere erkennen in Laurens Sweeck. "Ik wou vandaag vooral mijn trui laten zien en dat is gelukt", aldus Van Aert.

"Ik ben vooral tevreden met het gevoel op het einde van de wedstrijd", doet Van Aert zijn verhaal. "In het begin was het aanklampen. Het lijkt misschien niet zo op het eerste zicht, maar dit is best een zware omloop en ook de wind speelde een belangrijke rol. Pas in de tweede wedstrijdhelft kwam ik vooraan postvatten. Ik kon een strak tempo aan en dat was uiteindelijk voldoende voor de tweede plaats."

De kloof dichten op Sweeck lukte niet. "Ik had de intentie om achter Laurens te gaan, maar ik had een leegloper achteraan. De eerste post wisselde ik niet omdat ik niet zeker was van die leegloper. Toen ik na een wissel in de tweede post weer bij Sven kwam, was het al te laat. Ik had vandaag vooral veel zin om die regenboogtrui te tonen en dat heb ik gedaan."

NYS: 'VERRASSEND GOED'

Sven Nys verraste zichzelf met een derde plaats na een drukke week. "Het is verrassend dat ik vandaag goed voor de dag kom. Ik moet Laurens laten rijden door een stuurfout in het zand. Daarna zat ik een beetje in de tang met Wout. Als ik het gat op Laurens helemaal dicht, gaat Wout met de zege aan de haal."

"De kloof was op een bepaald moment te groot en ik maakte zelf nog meer foutjes", gaat Nys verder. "Winnen zat er eigenlijk niet in vandaag. Ik probeer nu gewoon de resterende weken nog iedere wedstrijd zo goed mogelijk te presteren. Het is een kwestie van volhouden en telkens zo dicht mogelijk proberen te eindigen."