Laurens Sweeck won in Sint-Niklaas (bpost bank trofee) zijn eerste klassementscross bij de profs. En daar was de renner van ERA-Murprotec erg blij mee. "Dit doet enorm veel deugd", klonk het na afloop.

"Ik aas al heel het seizoen op het podium in een klassementscross", aldus Sweeck. "Ook na het WK was dit het doel in de laatste weken van het seizoen. Maar dat ik hier op het hoogste schavotje zou staan, had ik niet gedacht. Ik koos niet echt een moment om aan te vallen, maar halfweg keken Mathieu en Wout naar elkaar. Ik zat er kort achter en heb niet getwijfeld. In het begin van de wedstrijd had ik het moeilijk toen Mathieu (Van der Poel, red.) aan de boom schudde, maar blijkbaar trapte hij ook op zijn adem."

Enkel Wout van Aert en Sven Nys waren in staat Sweeck nog onder druk te zetten. "Op twee ronden van het einde kwamen ze vrij kort. Voor mij was het toen buigen of breken. Maar ik denk dat ze niet echt goed samenwerkten en dat speelde in mijn voordeel. Toen ik met vijftien seconden voorsprong de laatste ronde indook, wist ik dat het zou lukken zonder tegenslag."