Bij de dames in de Waaslandcross (bpost bank trofee) stond er geen maat op wereldkampioene Thalita De Jong. De Nederlandse won voor Nikki Harris en Sanne Cant, die ook de eindzege op zak steekt.

De Jong koos al snel het hazenpad. De Britse Helen Wyman kon nog een rondje aanpikken, maar het tempo van de wereldkampioene lag te hoog. Terwijl De Jong naar de zege soleerde, streden Wyman, Harris, Verschueren en Cant voor de overige podiumplaatsen. Harris, tweede, en Cant, derde, hadden de beste papieren in de slotfase.

"Afgelopen week was heel druk", vertelde De Jong na afloop. "Maar van de vloek op de regenboogtrui heb ik blijkbaar geen last. Toen ik op het strand doortrok in de eerste ronde keek ik achterom en ik zag dat ik meteen een gaatje had. Dat kon ik vasthouden en zelfs vergroten. Nu vertrek ik met mijn ploeg Rabo-Liv naar Calpe om mij voor te bereiden op het wegseizoen. Maar met deze trui om de schouders wil ik volgend seizoen zeker meer crossen rijden."

Cant kon leven met haar derde plaats en was vooral blij met de eindzege in de bpost bank trofee. "Woensdag na Maldegem ben ik ziek geworden. Ik zit aan de antibiotica en tijdens de wedstrijd voelde ik me echt slecht. Ik ben dus vooral blij dat ik de eindzege kon veiligstellen. Ik steek hier mijn tweede klassement op zak en er kan nog een derde volgen."