Daan Soete heeft de Waaslandcross (bpost bank trofee) voor beloften gewonnen. De renner van Telenet-Fidea reed solo naar de zege voor Berne Vankeirsbilck en Nicolas Cleppe. Quinten Hermans, ploegmaat van Soete en Cleppe, is eindwinnaar.

Wereldkampioen Eli Iserbyt deed nooit mee voor de zege in de Waaslandcross en moest vrede nemen met de zesde plaats. Vooraan maakte ploegmaat Soete er een mooie onemanshow van. De Tsjech Adam Toupalik drong nog enkele ronden aan, maar de zilveren medaille van Heusden-Zolder brak en Soete was vliegen.

"Dit is mijn eerste zege van het seizoen", glundert Soete. "Ik voelde me van bij de start prima en ik trok dan ook meteen door. Toupalik kwam terug en hij hield even stand, maar niet voor lang. Vanaf dan was het tempo blijven rijden en hopen dat ik voorop zou blijven. Achter mij reden er veel ploegmaats en dat was een goeie zaak voor mij."

Vankeirsbilck
kwam verrassend als tweede over de streep. "Ik verbaas ook mezelf. Tijdens de verkenning had ik nochtans weinig hoop. Dit is in principe geen parcours voor mij. Iets te snel en net niet zwaar genoeg. Ook de eerste ronden had ik niet het gevoel dat ik zou meedoen voor het podium, maar plots kwam ik bij het groepje met Iserbyt. In de laatste ronden heb ik zoveel mogelijk druk gezet om zeker op het podium te kunnen staan. En dat is gelukt."

Eindwinnaar van de bpost bank trofee bij beloften is Quinten Hermans, die in Sint-Niklaas als achtste over de finish kwam. "En daar ben ik heel erg blij mee", vertelt de Limburger. "Ik had vooraf zestien seconden voorsprong op Daan Hoeyberghs en dat was niet veel. Ik ben gestart met de bedoeling om te winnen, maar ik had al snel door dat het niet zou lukken. Vanaf dan heb ik me gefocust op de eindzege."