Nieuws

Merlier tevreden met podiumplek: 'Ik zit op mijn hoogtepunt'

30.11.2019

Tim Merlier viel opnieuw in de eerste hectometers van een veldrit, maar opnieuw knokte hij zich naar voren in de wedstrijd. Dit keer kon de Wortegem-Petegemnaar de CAPS Urban Cross zelfs afsluiten met een podiumplaats.

Lees meer

Van der Poel na nieuwe zege: 'Parcours leende zich niet tot lange solo'

30.11.2019

Twintig crossen gereden in 2019, twintig crossen gewonnen in 2019. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) ging andermaal met de zege lopen, dit keer in de gloednieuwe CAPS Urban Cross in Kortrijk.

Lees meer

Brand: 'Had vertrouwen in mijn sprint'

30.11.2019

Lucinda Brand won de vrouwencross van de CAPS Urban Cross in Kortrijk na een leuk sprintje met Carmen Alvarado. De Telenet Fidea Lion was achteraf blij met die zege in de nieuwbakken veldrit.

Lees meer

Van der Poel pakt 8ste zege van het seizoen in Kortrijk

30.11.2019

Mathieu van der Poel blijft de overwinningen opstapelen. De Nederlander was ook de beste in de gloednieuwe en attractieve CAPS Urban Cross in Kortrijk, de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Brand wint spurt bergop in Kortrijk

30.11.2019

Lucinda Brand heeft de CAPS Urban Cross in Kortrijk van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy op haar naam geschreven. In de spurt bergop klopte ze haar landgenote Ceylin Alvarado.

Lees meer

Niels Vandeputte rijdt in Kortrijk naar derde zege op rij

30.11.2019

Na Hamme en Koksijde heeft Niels Vandeputte zich ook de zege toegeëigend in Kortrijk. De nieuwe CAPS Urban Cross kreeg op het beloftenpodium ook Yentl Bekaert en Timo Kielich. Bekaert is de nieuwe leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Thibau Nys allereerste winnaar op de Groeningebrug

30.11.2019

Thibau Nys heeft zijn favorietenrol in de CAPS Urban Cross in Kortrijk bij de junioren waargemaakt. De Europese kampioen soleerde naar de zege voor een moedige Emiel Verstrynge en Victor Vandeputte.

Lees meer

Op verkenning in Kortrijk met Erwin Vervecken

27.11.2019

De Groeningebrug verbindt beide zijden van het Koning Albertpark en doet zaterdag dienst als start- en aankomstplaats van de CAPS Urban Cross Kortrijk. Hoe ziet het volledige parcours van deze unieke 'stadsveldrit' aan de oevers van de Leie eruit? Rij virtueel een rondje mee in het spoor van drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken!

Lees meer

Merlier mikt ook in Kortrijk op podiumplaats

27.11.2019

Voor Tim Merlier wordt de CAPS Urban Cross bijna een thuiswedstrijd. De inwoner van Wortegem werd 27 jaar geleden in Kortrijk geboren. Na een moeilijk seizoen waarin hij geen enkele keer op het podium stond, steekt de renner van Creafin-Fristads dit jaar opnieuw zijn neus aan het venster: derde in Ardooie en Hamme en vorige week nog tweede in Wachtebeke na Mathieu van der Poel.

Lees meer

Preview CAPS Urban Cross Kortrijk

26.11.2019

Erwin Vervecken legt uit waarom de CAPS Urban Cross Kortrijk komende zaterdag een spektakelcross wordt. De drievoudige wereldkampioen verkende ook het parcours voor ons. Die video krijg je woensdag 27/11 te zien! Stay tuned!

Lees meer

Fotospecial parcoursverkenning CAPS Urban Cross Kortrijk

25.11.2019

De Groeningebrug, de Collegebrug, het Koning Albertpark, de oevers van de Leie,... Het parcours van de CAPS Urban Cross Kortrijk doet heel wat in het oog springende plekken aan en dat op amper 500 meter van de Grote Markt. Bekijk hier de fotospecial van de parcoursverkenning!

Lees meer

Archief