Reglement Toyo Tires Quick Start

In elke manche van de X2O Badkamers Trofee wordt een Toyo-Tires Quick Start georganiseerd. De eerste 3 renners die passeren aan de Toyo Tires Quick Start boog op het einde van de eerste ronde kunnen hier bonificaties verdienen voor het eindklassement:

  • winnaar tussensprint: 15 seconden bonificatie voor het eindklassement
  • tweede tussensprint: 10 seconden bonificatie voor het eindklassement
  • derde tussensprint: 5 seconden bonificatie voor het eindklassement

Op hetzelfde ogenblik (bij passage onder de Toyo Tires Quick Start boog) kunnen de mannen en vrouwen elites en de beloften op elke manche ook punten verdienen voor het eindklassement van dit Toyo Tires Quick Start ranking.

  • winnaar tussensprint: 3 punten voor het Toyo Tires Quick Start klassement
  • tweede tussensprint: 2 punten voor het Toyo Tires Quick Start klassement
  • derde tussensprint: 1 punt voor het Toyo Tires Quick Start klassement

Bij gelijke puntenstand in het Toyo Tires Quick Start klassement is de daguitslag van de laatst verreden wedstrijd bepalend. De punten voor het Toyo Tires Quick Start klassement worden enkel toegekend indien de renners die hiervoor punten behaalden, de respectievelijke wedstrijd ook uitrijden.

De eindwinnaar van het Toyo Tires Quick Start klassement is de renner die het meeste aantal punten sprokkelt in de tussensprints. Deze renner ontvangt op de prijsuitreiking een cheque ter waarde van 2.500 euro (mannen en vrouwen elites) en 500 euro (beloften)

De uitslag vind je hier na afloop van elke manche.