Nieuws

Aerts: 'Onze prestaties naast Wout en Mathieu mogen niet onderschat worden'

29.12.2020

Zijn zege op nieuwjaarsdag 2017 omschrijft Toon Aerts bijna vier jaar later nog steeds als één van de mooiste uit zijn carrière. Een nieuwe triomf in de GP Sven Nys, de vijfde manche in de X2O Badkamers Trofee, wordt moeilijk. "Ook als concurrent is het knap om te zien hoe goed Wout en Mathieu het doen."

Lees meer

Van der Poel: 'Deze cross is echt een meerwaarde'

23.12.2020

Geen vier op vijf voor Mathieu van der Poel. Door een lekke band zag hij in Herentals zijn winstkansen in rook opgaan. Toch heeft de wereldkampioen genoten van het nieuwe parcours. "Dit was één van de leukere crossen die ik al heb gereden"

Lees meer

Van Aert: 'Had zinnen op deze cross gezet'

23.12.2020

In februari won Wout van Aert voor eigen volkg in Lille zijn laatste cross, in zijn tweede thuiswedstrijd in Herentals was het opnieuw prijs. "Het zat een beetje mee met die lekke band van Mathieu, maar ik heb deze zege ook zelf afgedwongen."

Lees meer

Alvarado: 'Deze opsteker had ik nodig'

23.12.2020

Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Herentals voor het eerst sinds 14 november nog eens gewonnen. Een opluchting voor de wereldkampioene. "Deze opsteker had ik wel nodig."

Lees meer

Van Aert zegeviert in achtertuin, van der Poel baalt na lekke band

23.12.2020

De eerste editie van Herentals Crosst, de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee, was een halfuur lang een beklijvende tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Na een lekke band van de wereldkampioen lag de weg open voor een triomf van van Aert in eigen stad.

Lees meer

Alvarado wint eerste editie Herentals Crosst

23.12.2020

Wereldkampioene Ceylin Alvarado was woensdag een klasse apart in Herentals Crosst, de vierde wedstrijd van de X²O Badkamers Trofee. Op het zware en technische parcours reed ze iedereen uit het wiel. Lucinda Brand werd tweede en blijft leidster in de Soudal Ladies Trophy.

Lees meer

Cant: 'Dit wordt een van de zwaarste crossen van het seizoen'

22.12.2020

De eindejaarsperiode brengt dit jaar een nieuwkomer in het veldritcircuit: Herentals Crosst, de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee. Belgisch kampioene Sanne Cant vindt in haar achtertuin een mooi en pittig parcours terug. "Het is een wedstrijd waar veel potentieel in zit."

Lees meer

'Herentals crosst' rond de Skiberg

14.12.2020

Voor de 4e manche van het seizoen, op woensdag 23 december, strijkt de X2O Badkamers Trofee neer op het Sport Vlaanderen-domein van Herentals. Herentals neemt dit jaar de plaats in van Loenhout, waar de cross niet kon plaatsvinden in de gegeven omstandigheden.

Lees meer

Iserbyt: 'Onder de indruk? Vooral van mezelf'

12.12.2020

Eli Iserbyt kruiste lang de degens met Mathieu van der Poel, maar moest finaal de duimen leggen voor de wereldkampioen. "Ik ben blij dat hij hier vandaag geen minuut wegreed."

Lees meer

Van der Poel: 'Normaal dat ik win? Dat heb ik mezelf aangedaan'

12.12.2020

Wat een rentree! Bij zijn eerste cross in het veld schoot Mathieu van der Poel meteen in de roos. "Ik was vandaag beter dan verwacht", blikte de wereldkampioen terug.

Lees meer

Betsema: 'Mooi dat ik Lucinda hier kan kloppen'

12.12.2020

Na vier zeges op een rij voor Lucinda Brand was Denise Betsema in Antwerpen aan het feest. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal maakte na een knappe inhaalrace een mindere start goed.

Lees meer

Veni, vidi, vici van der Poel!

12.12.2020

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Mathieu van der Poel heeft in zijn eerste cross van het seizoen meteen toegeslagen. De wereldkampioen won voor de vijfde keer in zijn carrière de Soudal Scheldecross Antwerpen. Eli Iserbyt werd tweede en verstevigt zijn leidersplaats in de X²O Badkamers Trofee.

Lees meer

Betsema de beste in Soudal Scheldecross

12.12.2020

Denise Betsema was zaterdagnamiddag de beste zandkliefster in de Soudal Scheldecross in Antwerpen, de derde manche van de X²O Badkamers Trofee. Lucinda Brand werd tweede, maar is de nieuwe leidster in de Soudal Ladies Trophy.

Lees meer

Parcours krijgt kleine make-over

10.12.2020

Na een jaartje afwezigheid is de Soudal Scheldecross Antwerpen opnieuw opgenomen in het internationale veldritcircuit, als derde manche van de X²O Badkamers Trofee. Erwin Vervecken geeft tekst en uitleg bij het parcours.

Lees meer

Brand: 'In het zand tonen dat ik ook daar beter ben geworden'

10.12.2020

De grote vraag in de Soudal Scheldecross bij de vrouwen komende zaterdag: zet Lucinda Brand haar zegemars verder en boekt ze in Antwerpen haar vijfde overwinning op rij dit seizoen? De 31-jarige Nederlandse staat er zelf van te kijken. "Ik had nooit verwacht dat ik al vier keer op rij zou winnen", zegt de kopvrouw van Telenet Baloise Lions.

Lees meer

Van der Poel start seizoen in Antwerpen: 'Geen wonderen verwachten'

09.12.2020

Exact 314 dagen na zijn wereldtitel in het Zwitserse Dübendorf zal Mathieu van der Poel zaterdag opnieuw zijn opwachting maken in het veld. Wat verwacht de wereldkampioen zelf van zijn rentree in de Soudal Scheldecross in Antwerpen? "Ik hoop mee te doen voor de overwinning, maar je mag geen wonderen verwachten", blikt de 25-jarige Nederlander vooruit.

Lees meer

Van der Poel opent zijn veldritseizoen in Antwerpen

01.12.2020

Op zaterdag 12 december vindt met de Soudal Scheldecross de derde manche van de X²O Badkamers Trofee plaats. Mathieu van der Poel zal op het strand van Sint-Anneke zijn eerste cross van het seizoen betwisten.

Lees meer