Nieuws

Van Kessel kijkt uit naar Baal: 'Vel zo duur mogelijk verkopen in nieuw shirt'

30.12.2019

1 januari staat sinds jaar en dag synoniem met veldrijden in Baal. Aan die traditie wordt ook in 2020 niet getornd. Voor Corné Van Kessel luidt het nieuwe jaar wel een grote verandering in. Voor het eerst in tien jaar zal de Nederlander het shirt van een nieuwe werkgever dragen. In de GP Sven Nys, de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, wil Van Kessel zijn nieuwe werkgever Tormans CX meteen eren met een topnotering.

Lees meer

Brand krijgt groen licht voor Baal

30.12.2019

Lucinda Brand zal op 1 januari haar rentree maken in de GP Sven Nys in Baal. De 30-jarige Nederlandse kwam vrijdag in de openingsronde van de Azencross in Loenhout ten val en moest opgeven. De wonde aan haar rechteronderbeen werd later op de dag gehecht.

Lees meer

Alvarado: 'Misschien was dit wel mijn beste cross'

27.12.2019

Onverwachts. Zo noemt Ceylin del Carmen Alvarado haar machtsgreep in de SackZelfbouw Ladies Trophy. Haar landgenote Annemarie Worst geeft de strijd om het eindklassement echter niet op.

Lees meer

Van Aert: 'Heb mezelf verbaasd'

27.12.2019

De terugkeer van Wout Van Aert in het veld was er eentje waarvan iedereen van genoten heeft. Ook de drievoudige wereldkampioen. "Een vijfde plaats, dat had ik nooit durven hopen."

Lees meer

Iserbyt: 'Even vloeken toen Mathieu er bijkwam'

27.12.2019

Lange tijd mocht Eli Iserbyt dromen van een eerste overwinning sinds de Koppenbergcross, maar finaal was Mathieu van der Poel te sterk. In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee doet de West-Vlaming wel een uitstekende zaak.

Lees meer

Van der Poel: 'Niet verwacht dat ik nog zou meestrijden voor de zege'

27.12.2019

De comeback van de dag was in Loenhout voor Wout Van Aert, maar ook die van Mathieu van der Poel mocht gezien worden. Na een val in het begin van de eerste ronde verzorgde de wereldkampioen de show met een onwaarschijnlijke ommekeer.

Lees meer

Van der Poel wint na inhaalrace, Van Aert vijfde bij rentree

27.12.2019

Mathieu Van der Poel heeft voor het derde jaar op rij de Azencross in Loenhout gewonnen. De wereldkampioen haalde het in de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee voor Eli Iserbyt, Corné Van Kessel, Tim Merlier en de wederoptredende Wout Van Aert.

Lees meer

Alvarado voert groots nummer op in Azencross

27.12.2019

Ceylin Alvarado heeft met groot machtsvertoon de Azencross in Loenhout, de vijfde manche van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, gewonnen. De Nederlandse had bijna twee minuten voorsprong op Sanne Cant en Annemarie Worst.

Lees meer

Sprint duidt Rouiller als winnaar aan

27.12.2019

De Azencross voor beloften is uitgedraaid op een thriller in het veld. De Zwitsere kampioen Loris Rouiller trok finaal aan het langste eind. In de sprint rekende hij af met Belgisch kampioen Timo Kielich. Thomas Mein vervolledigde het internationaal podium. In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee blijft Yentl Bekaert leider.

Lees meer

Del Grosso ziet knappe remonte beloond met mooiste overwinning

27.12.2019

Bij de junioren is de Azencross uitgedraaid op een Nederlands duel. Na een knappe inhaalrace trok de vinnige Tibor Del Grosso aan het langste eind. De renner van Callant-Doltcini haalde het voor Twan van der Drift. Ward Huybs hield de Belgische eer op het podium hoog.

Lees meer

Stars and Stripes domineren Helen 100 Trophy

27.12.2019

De Amerikaanse Lizzy Gonsalus heeft de Azencross in Loenhout, de tweede manche in de Helen 100 Trophy, op haar naam geschreven. Ze haalde het met een solo voor de Britse Zoe Backstedt en de Nederlandse Fem van Empel.

Lees meer

Aerts: 'De Azencross winnen is nog mooier dan de Koppenberg'

26.12.2019

Geen cross die Toon Aerts beter kent dan de Azencross. Al sinds z'n tiende zakt de Belgisch kampioen naar Loenhout af. Eerst om samen met Sven Nys op de foto te staan, nu om voor de ploeg van Sven Nys voor de overwinning te strijden. "Winnen in Loenhout, daar droomt iedereen van."

Lees meer

Wist je dat Johan Museeuw ooit de Azencross won?

25.12.2019

Roland Liboton, Hennie Stamsnijder, Danny De Bie, Adrie Van der Poel, Paul Herygers, Sven Nys,... Niets dan grote namen op de erelijst van de Azencross. Maar wist je dat ook Johan Museeuw ooit zijn handen in de lucht mocht steken in Loenhout?

Lees meer

Recordaantal deelnemers in Loenhout

24.12.2019

Inschrijven kan nog altijd tot drie dagen voor de wedstrijd, maar voorlopig hebben zich 406 renners aangemeld voor de Azencross in Loenhout, een absoluut record voor deze wedstrijd.

Lees meer

Van Aert kijkt uit naar comeback in Azencross

23.12.2019

De Azencross in Loenhout, de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, krijgt er op vrijdag 27 december een extra trekpleister bij. Drievoudig wereldkampioen Wout Van Aert duikt na zijn gruwelijke val in de Tour voor het eerst dit seizoen het veld in. "Ik kijk ernaar uit om me terug te mengen in die drukte."

Lees meer

Azencross dankt 'doordeweeks' succes aan voetbal

23.12.2019

Eén groot volksfeest! De Azencross in Loenhout staat niet alleen sportief hoog aangeschreven, extrasportief staat de veldrit in het noorden van Antwerpen al 35 jaar garant voor een unieke ambiance. De keuze voor een datum tussen Kerst en Nieuwjaar was een schot in de roos.

Lees meer

Iserbyt 'Hiermee kan ik leven'

14.12.2019

Eli Iserbyt behoudt zijn leidersplaats in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal finishte als tweede in Ronse, op 1:30 van winnaar Toon Aerts. Dat was een opsteker na een moeilijke week. "Ik ben de voorbije dagen ziek geweest", verraste hij. "Met dit resultaat kan ik dus wel leven."

Lees meer

Van der Poel: 'Ik was niet goed genoeg'

14.12.2019

Geen 36e overwinning op rij in het veld voor Mathieu van der Poel. De Nederlander zag in Ronse een einde komen aan een lange zegereeks. "Ik wist dat het een keer zou stoppen", stelde hij. "Vandaag was ik gewoon niet goed genoeg."

Lees meer

Toon Aerts: 'Fiets voelde aan als extra lichaamsdeel'

14.12.2019

Op een indrukwekkende manier heeft Toon Aerts de Soudal Hotondcross gewonnen. In de tussenstand van de DVV Trofee doet de Belgische kampioen bovendien een goede zaak. "Tijdens de wedstrijd zat dat klassement al in mijn hoofd."

Lees meer

Alvarado: 'Nog nooit zo diep moeten gaan'

14.12.2019

Helemaal uitgeput zakte Ceylin del Carmen Alvarado na haar overwinning in de Soudal Hotondcross neer tegen de grond. "Ik was vandaag de sterkste, maar ik ben wel heel diep moeten gaan."

Lees meer

Toon Aerts voorkomt 36ste zege op rij voor Mathieu

14.12.2019

Na 35 overwinningen op een rij in het veld voor Mathieu van der Poel heeft Toon Aerts met groot machtsvertoon de Soudal Hotondcross in Ronse gewonnen. Iserbyt eindigde tweede, MVDP als derde.

Lees meer

Alvarado wint loodzware moddercross in Ronse

14.12.2019

Ceylin del Carmen Alvarado heeft op een loodzwaar modderparcours de Sack Zelfbouw Ladies Trophy in Ronse op haar naam geschreven.

Lees meer

Ryan Kamp pakt zege in apocalyptische omstandigheden

14.12.2019

In apocalyptische omstandigheden heeft Ryan Kamp de Soudal Hotondcross voor beloften op zijn naam geschreven. Yentl Bekaert kende een slechte dag, maar blijft ondanks een veertiende plaats leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Yorben Lauryssen is beste junior in Ronse

14.12.2019

Yorben Lauryssen heeft in Ronse de Soudal Hotondcross voor junioren gewonnen. Hij besliste een tweestrijd met ploegmaat Jetze Van Campenhout in de slotfase in zijn voordeel. Emiel Verstrynge mocht als nummer drie mee op het podium.

Lees meer

Puck Pieterse wint eerste manche Helen Wyman 100 Trophy

14.12.2019

Puck Pieterse heeft in Ronse de eerste manche van de Helen Wyman 100 Trophy gewonnen. De Europees kampioene domineerde van start tot finish de wedstrijd en had aan de streep bijna twee minuten voorsprong.

Lees meer

Parcoursbouwer Mario De Clercq voorspelt extreem zware cross in Ronse

13.12.2019

De vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, de Soudal Hotondcross in Ronse komende zaterdag, zou wel eens de zwaarste cross van het seizoen kunnen worden. Door de regenval van de voorbije dagen ligt het parcours er zompiger dan ooit bij. "Bergop zal er gelopen moeten worden en in de afdalingen wordt het zaak om overeind te blijven", aldus parcoursbouwer Mario De Clercq.

Lees meer

Vanthourenhout: 'Eén van de zwaarste crossen van het seizoen, maar hij ligt me wel'

11.12.2019

De Soudal Hotondcross in Ronse is zaterdag de vierde halte in de DVV Verzekeringen Trofee. Na zijn forfait voor Zonhoven hoopt Michael Vanthourenhout opnieuw mee te doen voor de prijzen. "Ik hou wel van die crossen met die korte klimmetjes."

Lees meer

Ronse is kick-off van de Helen 100 Trophy

06.12.2019

Met wedstrijden in vijf verschillende categorieën heeft de Soudal Hotondcross in Ronse op zaterdag 14 december een goed gevuld programma. De dames juniores mogen er de spits afbijten in wat de eerste manche van de Helen 100 Trophy wordt.

Lees meer

Ronse maakt volgende week rentree in DVV Verzekeringen Trofee

04.12.2019

Na een jaar afwezigheid keert de Soudal Hotondcross terug in de DVV Verzekeringen Trofee. Ronse kreeg er meteen een nieuwe datum bovenop: van begin oktober naar midden december. Dat belooft de cross nóg spectaculairder te maken! Afspraak op 14 december op de Hotondberg!

Lees meer