Nieuws

Corendon-Circus bouwt voorsprong uit in DVV Team Trofee

31.12.2018

In de DVV Team Trofee staat Corendon-Circus na de manche in Loenhout nog altijd stevig op kop.

Lees meer

Aerts: 'Ik kruip iets na middernacht in bed'

31.12.2018

11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1! Aftellen doet men gewoonlijk vanaf 10, maar Toon Aerts telt af vanaf 11. Dat is immers het aantal seconden dat hij na na vijf manches in de DVV Verzekeringen Trofee nog voorsprong heeft op Mathieu Van der Poel. Wat brengt de zesde manche op nieuwjaarsdag in Baal?

Lees meer

Spannende ontknoping in DVV Verzekeringen Trofee

29.12.2018

De DVV Verzekeringen Trofee beleeft op nieuwjaar opnieuw een hoogdag met de GP Sven Nys in Baal. Toon Aerts heeft in de stand nog 11 seconden voorsprong op Mathieu van der Poel.

Lees meer

GP Sven Nys krijgt voor jubileumeditie nieuwe spectaculaire afdaling

28.12.2018

Het nieuwe jaar wordt op 1 januari traditioneel ingezet met de Grote Prijs Sven Nys. De zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee krijgt in 2019 een nieuwe uitdaging: een spectaculaire afdaling. Michael Vanthourenhout is alvast enthousiast. "Het is leuk om af en toe een aanpassing te zien", aldus de kopman van Marlux-Bingoal.

Lees meer

Aerts: 'Pas na Lille zal ik de strijdbijl begraven'

28.12.2018

Na een spannend secondespel in de Azencross houdt Toon Aerts in het algemeen klassement van de DVV Trofee nog elf seconden over op Mathieu Van der Poel. De renner uit Rijkevorsel beseft dat het een moeilijke klus wordt, maar blijft strijdvaardig.

Lees meer

Van der Poel: 'Heb mezelf toch een beetje verbaasd'

28.12.2018

Mathieu Van der Poel boekte in de Azencross in Loenhout al zijn 19e overwinning van het seizoen. Voor niemand een verrassing, toch heeft de Europese kampioen zichzelf verbaasd.

Lees meer

Van der Poel ook in snelle Azencross ongrijpbaar

28.12.2018

Mathieu van der Poel heeft de Azencross in Loenhout gewonnen. De Nederlander was andermaal outstanding en reed weg van bij de start. Toon Aerts behield zijn leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee als derde, Wout van Aert was andermaal tweede.

Lees meer

Brand sprint sneller dan Cant

28.12.2018

Twintig jaar na Daphny Van den Brand heeft opnieuw een Nederlandse de Azencross in Loenhout gewonnen. In de sprint nam Lucinda Brand de maat van Sanne Cant en Denise Betsema.

Lees meer

Massasprint duidt Ben Turner aan als winnaar

28.12.2018

Ongezien. De Azencross in Loenhout voor beloften is vrijdagmiddag beslist in een massasprint. De Brit Ben Turner toonde zich sneller dan Timo Kielich en ploegmaat Loris Rouiller. Niels Derveaux blijft leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Zeven op een rij voor Cortjens na beklijvende sprint

28.12.2018

Er staat bij de junioren geen maat op Ryan Cortjens. De renner van IKO-Beobank boekte in Loenhout zijn zevende overwinning op rij na een beklijvende sprint.

Lees meer

Sofie van Rooijen wint eerste damescross voor junioren

28.12.2018

De Nederlandse Sofie van Rooijen heeft in Loenhout de allereerste damescross voor junioren gewonnen. De Nederlandse topte in de Azencross een internationaal podium met de Britse Harnden op twee en de Hongaarse Vas op drie.

Lees meer

Sanne Cant juicht extra vrouwenwedstrijd in Azencross toe

26.12.2018

De DVV Verzekeringen Trofee is vrijdag 28 december al aan haar vijfde manche van het seizoen toe: de Azencross in Loenhout. De veldrit in het noorden van Antwerpen krijgt dit jaar nog een feestelijker tintje: twintig jaar vrouwencross in België.

Lees meer

Lars Boom duikt in Brussel het veld in

20.12.2018

Lars Boom komt op 6 januari aan de start van de gloednieuwe Brussels Universities Cyclocross, de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Betsema: 'Heel intensieve wedstrijd'

15.12.2018

Denise Betsema blijft maar winnen. In Antwerpen boekte ze al haar negende overwinning in zestien wedstrijden. De Nederlandse blijft echter nuchter. "Het WK? Een grote droom, maar een moeilijke opgave."

Lees meer

Van Aert: 'Nog paar weken nodig'

15.12.2018

Ruim een minuut na winnaar Mathieu Van der Poel sprintte Wout Van Aert naar de tweede plaats. Een resultaat waar de wereldkampioen wel mee kon leven. "Ik heb nog een paar weken nodig", gaf Van Aert toe.

Lees meer

Van der Poel: 'Scheldecross is nog mooier en lastiger geworden'

15.12.2018

Mathieu van der Poel heeft genoten van zijn overwinning in de Soudal Scheldecross. "Ze hebben het parcours nog mooier en nog lastiger gemaakt", sprak de Europese kampioen.

Lees meer

Van der Poel voor het derde jaar op rij primus in Antwerpen

15.12.2018

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zaterdag in Antwerpen voor het derde jaar op rij de Soudal Scheldecross gewonnen, dat is de vierde manche van het seizoen in de DVV Verzekeringen Trofee veldrijden.

Lees meer

Imponerende Betsema snelt naar negende seizoenszege

15.12.2018

Denise Betsema heeft in Antwerpen een negende seizoenszege aan haar erelijst toegeoegd. De Nederlandse rondde een lange solo succesvol af. Sanne Cant viel net naast het podium, maar blijft leidster in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Lees meer

Niels Vandeputte verrast zichzelf met zege in Antwerpen

15.12.2018

De Soudal Scheldecross voor beloften is een prooi geworden voor Niels Vandeputte. Na een straffe comeback reed de renner van Corendon-Circus solo naar de zege. In het algemeen klassement neemt Niels Derveaux de leidersplaats over van Lander Loockx.

Lees meer

Lars Boven pakt in Soudal Scheldecross eerste zege

15.12.2018

Lars Boven heeft in Antwerpen de nul van het bord geveegd. De Nederlander pakte in de Soudal Scheldecross, de 4de manche van de DVV Verzekeringen Trofee, zijn eerste zege van het seizoen.

Lees meer

Vier regerende wereldkampioenen in Soudal Scheldecross

14.12.2018

Zaterdag staan er liefst vier regerende wereldkampioenen aan de start van de Soudal Scheldecross in Antwerpen!

Lees meer

Houdt Brand Cant van vijf op een rij in Soudal Scheldecross?

13.12.2018

De Sack Zelfbouw Ladies Trophy zag dit jaar al drie verschillende dames winnen. Krijgen we in de Soudal Scheldecross opnieuw een nieuw gezicht? Met Nederlands kampioene Lucinda Brand dient er zich alvast een extra kandidate aan.

Lees meer

Wereldkampioen Van Aert duikt in Soudal Scheldecross opnieuw het veld in

13.12.2018

De DVV Verzekeringen Trofee strijkt zaterdag 15 december in Antwerpen neer voor de Soudal Scheldecross. Wereldkampioen Wout Van Aert duikt na een deugddoende stage in het Spaanse Calpe op Linkeroever opnieuw het veld in. "Een cross zonder al te veel fantasietjes en nieuwigheden, daar hou ik wel van."

Lees meer

Azencross Loenhout viert twintigste verjaardag vrouwenveldrijden met nieuwe primeur

06.12.2018

De Azencross in Loenhout is al jarenlang gekend om zijn innovaties. Ook dit jaar zal de Azencross, die op vrijdag 28 december de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee vormt, uitpakken met een primeur. Daarenboven zal een historische gebeurtenis van twintig jaar geleden gevierd worden in de aanwezigheid van twee protagonisten van toen.

Lees meer

Scheldecross: 'jonge' cross met uitstraling van een klassieker

03.12.2018

De Soudal Scheldecross in Antwerpen heeft nog niet de jarenlange traditie van bepaalde crossen die ontstaan zijn in de jaren 60 of 70, maar kan ondanks haar jeugdige leeftijd al terugkijken op een mooi palmares en spannende wedstrijden.

Lees meer