Nieuws

Merlier tevreden met podiumplek: 'Ik zit op mijn hoogtepunt'

30.11.2019

Tim Merlier viel opnieuw in de eerste hectometers van een veldrit, maar opnieuw knokte hij zich naar voren in de wedstrijd. Dit keer kon de Wortegem-Petegemnaar de CAPS Urban Cross zelfs afsluiten met een podiumplaats.

Lees meer

Brand: 'Had vertrouwen in mijn sprint'

30.11.2019

Lucinda Brand won de vrouwencross van de CAPS Urban Cross in Kortrijk na een leuk sprintje met Carmen Alvarado. De Telenet Fidea Lion was achteraf blij met die zege in de nieuwbakken veldrit.

Lees meer

Van der Poel na nieuwe zege: 'Parcours leende zich niet tot lange solo'

30.11.2019

Twintig crossen gereden in 2019, twintig crossen gewonnen in 2019. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) ging andermaal met de zege lopen, dit keer in de gloednieuwe CAPS Urban Cross in Kortrijk.

Lees meer

Van der Poel pakt 8ste zege van het seizoen in Kortrijk

30.11.2019

Mathieu van der Poel blijft de overwinningen opstapelen. De Nederlander was ook de beste in de gloednieuwe en attractieve CAPS Urban Cross in Kortrijk, de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Brand wint spurt bergop in Kortrijk

30.11.2019

Lucinda Brand heeft de CAPS Urban Cross in Kortrijk van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy op haar naam geschreven. In de spurt bergop klopte ze haar landgenote Ceylin Alvarado.

Lees meer

Niels Vandeputte rijdt in Kortrijk naar derde zege op rij

30.11.2019

Na Hamme en Koksijde heeft Niels Vandeputte zich ook de zege toegeëigend in Kortrijk. De nieuwe CAPS Urban Cross kreeg op het beloftenpodium ook Yentl Bekaert en Timo Kielich. Bekaert is de nieuwe leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Van Aert viert op 27 december rentree in Loenhout

30.11.2019

Wout Van Aert wil op 27 december aan de start staan van de Azencross in Loenhout, de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Dat maakte hij zaterdag bekend op een persbabbel in Kortrijk.

Lees meer

Thibau Nys allereerste winnaar op de Groeningebrug

30.11.2019

Thibau Nys heeft zijn favorietenrol in de CAPS Urban Cross in Kortrijk bij de junioren waargemaakt. De Europese kampioen soleerde naar de zege voor een moedige Emiel Verstrynge en Victor Vandeputte.

Lees meer

Op verkenning in Kortrijk met Erwin Vervecken

27.11.2019

De Groeningebrug verbindt beide zijden van het Koning Albertpark en doet zaterdag dienst als start- en aankomstplaats van de CAPS Urban Cross Kortrijk. Hoe ziet het volledige parcours van deze unieke 'stadsveldrit' aan de oevers van de Leie eruit? Rij virtueel een rondje mee in het spoor van drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken!

Lees meer

Merlier mikt ook in Kortrijk op podiumplaats

27.11.2019

Voor Tim Merlier wordt de CAPS Urban Cross bijna een thuiswedstrijd. De inwoner van Wortegem werd 27 jaar geleden in Kortrijk geboren. Na een moeilijk seizoen waarin hij geen enkele keer op het podium stond, steekt de renner van Creafin-Fristads dit jaar opnieuw zijn neus aan het venster: derde in Ardooie en Hamme en vorige week nog tweede in Wachtebeke na Mathieu van der Poel.

Lees meer

Preview CAPS Urban Cross Kortrijk

26.11.2019

Erwin Vervecken legt uit waarom de CAPS Urban Cross Kortrijk komende zaterdag een spektakelcross wordt. De drievoudige wereldkampioen verkende ook het parcours voor ons. Die video krijg je woensdag 27/11 te zien! Stay tuned!

Lees meer

Fotospecial parcoursverkenning CAPS Urban Cross Kortrijk

25.11.2019

De Groeningebrug, de Collegebrug, het Koning Albertpark, de oevers van de Leie,... Het parcours van de CAPS Urban Cross Kortrijk doet heel wat in het oog springende plekken aan en dat op amper 500 meter van de Grote Markt. Bekijk hier de fotospecial van de parcoursverkenning!

Lees meer

Worst: 'Op het einde waren er toch wat zenuwen'

17.11.2019

De VIO Flandriencross bij de dames is uitgedraaid op een zenuwslopende strijd. Annemarie Worst trok in de slotronde het laken naar zich toe. Aan het eindklassement wil de Nederlandse voorlopig nog niet denken.

Lees meer

Van der Poel: 'Mooi om op deze manier te winnen'

17.11.2019

Voor het vierde jaar op rij heeft Mathieu van der Poel zich tot winnaar van de VIO Flandriencross gekroond. De wereldkampioen had aan Laurens Sweeck wel een taaie klant. "Maar het is mooi op deze manier te winnen."

Lees meer

Van der Poel scoort vier op een rij in VIO Flandriencross

17.11.2019

Mathieu Van der Poel heeft voor het vierde jaar op rij de voor de DVV Verzekeringen Trofee meetellende VIO Flandriencross in Hamme gewonnen. Laurens Sweeck werd op 40 seconden tweede, Tim Merlier op iets meer dan een minuut derde.

Lees meer

Worst legt Cant in de luren in de laatste ronde en wint in Hamme

17.11.2019

Annemarie Worst heeft de DVV-verzekeringen Trofee - VIO Flandriencross in Hamme gewonnen voor Sanne Cant. De Nederlandse reed op een geniepige manier weg van de wereldkampioene in de laatste ronde. Cant kon daarna niet het gaatje dichten.

Lees meer

Vandeputte soleert naar de zege, Kamp nieuwe leider bij beloften

17.11.2019

De VIO Flandriencross voor beloften is een prooi geworden voor Niels Vandeputte. De renner van Corendon-Circus reed solo naar de overwinning. Nederlands kampioen Ryan Kamp is de nieuwe leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Vandeputte beste junior in Flandriencross, pech voor Nys

17.11.2019

Victor Vandeputte heeft de VIO Flandriencross voor junioren gewonnen. In de sprint rekende hij af met man-in-vorm Arne Baers. Europees kampioen Thibau Nys kende in de slotronde pech en viel net naast het podium.

Lees meer

Iserbyt maakt doel van eindzege in DVV Verzekeringen Trofee

14.11.2019

Eli Iserbyt begint op zondag 17 november in de VIO Flandriencross in Hamme als leider aan de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Na zijn knappe zege op de Koppenberg droomt hij stiekem al van eindwinst.

Lees meer

Seizoensrevelatie Yara Kastelijn wil Europese trui tonen in VIO Flandriencross

13.11.2019

Hamme is zondag het decor van de 15de editie van de VIO Flandriencross, de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Bij de dames hoopt seizoensrevelatie Yara Kastelijn (777-CX Team) in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy haar opmars verder te zetten.

Lees meer

Iserbyt: 'Gelukkig ben ik kalm gebleven na die materiaalpech'

01.11.2019

Eli Iserbyt blijft doorgaan op z'n elan. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen Bingoal snelde op de Koppenberg ondanks materiaalpech naar zijn zevende overwinning. "Die materiaalpech was mijn eigen schuld", reageerde hij.

Lees meer

Iserbyt wint duel met Pidcock en pakt zege in Koppenbergcross

01.11.2019

Eli Iserbyt (Sauzen Pauwels-Bingoal) heeft de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. De West-Vlaming won na een entertainend duel met zijn Britse concurrent Tom Pidcock.

Lees meer

Jens Dekker herrijst op de Bult van Melden

01.11.2019

Jens Dekker heeft de Koppenbergcross bij de beloften op zijn naam gezet. De Nederlander haalde het vrijdag voor zijn landgenoot Ryan Kamp, Gerben Kuypers vervolledigde het podium.

Lees meer

Yara Kastelijn fladdert naar haar eerste kassei

01.11.2019

Yara Kastelijn (777) heeft de Koppenbergcross bij de dames elite gewonnen. De 22-jarige Nederlandse reed al weg in de eerste ronde en toonde zich met voorsprong de sterkste van het pak. Ze haalde het voor haar ploegmates Annemarie Worst en Alice Arzuffi. Ze is ook meteen de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee. Eerste landgenote op de Koppenberg was Alicia Franck op een zevende plaats, op 1:59, Ellen Van Loy finishte als achtste op 2:05.

Lees meer

Baers klimt naar Koppenbergwinst bij juniores

01.11.2019

Arne Baers heeft de Koppenbergcross (DVV Verzekeringen Trofee) voor juniores op zijn naam geschreven. De Limburger van Callant - Doltcini nam in de finale de wedstrijd in handen.

Lees meer

Eerste kasseien gaan naar Rommelaere en Groot-Brittannië

01.11.2019

De West-Vlaming Iben Rommelaere en de Britten Oliver Akers en Zoe Backstedt mochten met de eerste kasseitrofeeën van de Koppenbergcross 2019 naar huis. Zij wonnen de drie nieuwelingenreeksen van de openingsmanche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer