Nieuws

Stybar aan de start in Loenhout en Baal

29.11.2018

Goed nieuws! Niemand minder dan Zdenek Stybar zal deelnemen aan de Azencross in Loenhout (28/12) en de GP Sven Nys in Baal (1/1).

Lees meer

Corendon - Circus halveert achterstand op de Telenet Fidea Lions

20.11.2018

De Telenet Fidea Lions leken in de strijd om de DVV Team Trofee hun schaapjes al op het droge te hebben, maar na de VIO Flandriencross is dat nog niet zo zeker.

Lees meer

Van der Poel zet De Vlaeminck op zijn plaats

19.11.2018

Roger De Vlaeminck gaf voor de start van de VIO Flandriencross een interview aan Sporza in zijn ondertussen gekende stijl. Volgens de 71-jarige ex-wereldkampioen moet Van der Poel de cross terug spannender maken. De Nederander dient De Vlaeminck nu van antwoord.

Lees meer

Meeusen: 'Afzien heeft vandaag een nieuwe dimensie gekregen'

18.11.2018

"Choco". Het waren zijn eerste woorden toen hij helemaal kapot de perstent binnenwandelde na de aankomst. Tom Meeusen reed de veldrit van zijn leven in het wiel van de Nederlandse sneltrein Mathieu van der Poel. "Ik heb blaren op mijn handen van in mijn stuur te nijpen."

Lees meer

Van der Poel: 'Geschrokken van mijn voorsprong'

18.11.2018

Tom Meeusen hield nog even de schijn op, maar Mathieu van der Poel was in de VIO Flandriencross in Hamme opnieuw van een andere orde. De Nederlander vlamde bijna twee minuten weg van de tegenstand en doet een onverwacht goede zaak in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Van der Poel wint met ruime voorsprong in Hamme

18.11.2018

Mathieu Van der Poel heeft zijn elfde zege van het seizoen op zak. Andermaal stond geen maat op de Nederlander die het in de VIO Flandriencross in Hamme haalde voor ploegmaat Tom Meeusen. Laurens Sweeck sprintte naar de derde plaats op bijna twee minuten.

Lees meer

Worst de beste in VIO Flandriencross na spurt met zes

18.11.2018

Europees kampioene Annemarie Worst heeft de VIO Flandriencross van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy op haar naam geschreven. De Nederlandse was in Hamme de beste in een spurt met zes.

Lees meer

Timo Kielich pakt zege bij de beloften

18.11.2018

Timo Kielich heeft de VIO Flandriencross bij de beloften gewonnen. Hij veroverde de zege in de laatste ronde op de macht.

Lees meer

Thibau Nys wint in Hamme

18.11.2018

Thibau Nys heeft de VIO Flandriencross in Hamme gewonnen. Hij kon in de finale een naderende Joran Wyseure afhouden.

Lees meer

Van de Steene: 'Het succes is overweldigend'

16.11.2018

Na twee manches in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy is Kim Van de Steene de verrassende lijstaanvoerster. In de VIO Flandriencross in Hamme zondag hoopt ze haar eerste plaats vast te houden. Geen makkelijke opdracht, beseft de Oost-Vlaamse. "Ik voel dat ik over mijn piek heen ben."

Lees meer

Van der Poel: 'Alleen winnen is nog goed genoeg'

15.11.2018

De DVV Verzekeringen Trofee is zondag al aan zijn derde manche van het seizoen toe. In de VIO Flandriencross kan de Europees kampioen zich in de dubbele cijfers rijden. "Succes, dat went nooit. Ik heb ook niet het gevoel dat ik alles al gewonnen heb."

Lees meer

Krijg een kidsinitiatie van een Olympische en een Wereldkampioen

13.11.2018

Daags voordat de profs over het parcours van de Flandriencross in Hamme razen kunnen kinderen hetzelfde doen. Onder begeleiding van Greg Van Avermaet en Erwin Vervecken leren ze er de kneepjes van het veld.

Lees meer

VIO Flandriencross pakt uit met nieuwe hindernis

12.11.2018

De VIO Flandriencross is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de leukste crossen van het seizoen. Dit jaar pakt de organisatie uit met een extra hindernis.

Lees meer

Aerts: 'Voluit gaan voor eindzege'

10.11.2018

Toon Aerts doet dankzij zijn tweede plaats in de Jaarmarktcross een uitstekende zaak in de DVV Trofee. De renner uit Rijkevorsel heeft bijna twee minuten voorsprong op ploegmaat Lars Van der Haar.

Lees meer

Van der Poel: 'Heb bewust wat ingehouden'

10.11.2018

Mathieu van der Poel schreef zaterdag voor het eerst in zijn carrière de Soudal Jaarmarktcross in Niel op zijn palmares. De Europese kampioen maakte er geen one-man-show van, maar spaarde bewust zijn krachten.

Lees meer

Van der Poel primus in Niel, Aerts blijft leider

10.11.2018

Mathieu van der Poel heeft opnieuw een overwinning bijgeschreven op zijn palmares. De Nederlander was de sterkste in de Jaarmarktcross in Niel, de tweede manche in de DVV Verzekeringen Trofee.

Lees meer

Cant pakt vijfde zege in Jaarmarktcross

10.11.2018

Voor de vijfde keer in zeven jaar heeft Sanne Cant de Soudal Jaarmarktcross gewonnen. De wereldkampioene haalde het na een spannende strijd met haar nicht Loes Sels. Kim Van de Steende blijft leidster in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Lees meer

Dubbelslag voor Ben Turner

10.11.2018

Ben Turner heeft in de Soudal Jaarmarktcross een dubbelslag gerealiseerd bij de beloften. De Brit van Corendon Circus pakte de winst na een beklijvende sprint met Timo Kielich en wordt de nieuwe leider in de DVV Trofee.

Lees meer

Junior Coremans wint meteen bij comeback in het veld

10.11.2018

De Soudal Jaarmarktcross heeft bij de junioren meteen een opmerkelijke prestatie opgeleverd. In zijn eerste Belgische wedstrijd van het seizoen fietste Dante Coremans solo naar de winst. Een halfjaar gelden hing hij de fiets nog aan de haak.

Lees meer

Bronzen Betsema en Sweeck willen bevestigen in Soudal Jaarmarktcross in Niel

08.11.2018

Negen dagen na de spectaculaire opener op de Koppenberg staat zaterdag in Niel de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma. Denise Betsema en Laurens Sweeck, beiden brons op het EK, willen in de Soudal Jaarmarktcross de goede lijn doortrekken.

Lees meer

Van Aert: 'Mijn gewicht was in mijn nadeel'

01.11.2018

Wout Van Aert kleurde lange tijd mee de wedstrijd, maar moest finaal tevreden zijn met de derde plaats. "Ik was dan ook de zwaarste van de drie koplopers", relativeerde de wereldkampioen.

Lees meer

Aerts: 'Dit overtreft al mijn eerdere zeges'

01.11.2018

De emoties laaiden hoog op bij Toon Aerts na zijn zege op de Koppenberg. De kopman van Telenet Fidea Lions vloog in de armen van zijn vriendin en manager Sven Nys. "Dit is mooier dan het EK en die zeges in de wereldbeker", genoot de renner uit Rijkevorsel.

Lees meer

Van de Steene maakt droom waar op Koppenberg

01.11.2018

Kim Van de Steene heeft op de Koppenberg de mooiste zege van haar carrière geboekt. In de eerste manche van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy haalde ze het voor Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst. "Mijn carrière is nu al geslaagd."

Lees meer

Toon Aerts wint Koppenbergcross na razendspannende driestrijd

01.11.2018

Toon Aerts heeft in een meeslepende driestrijd met Wout van Aert en Michael Vanthourenhout geklopt. De Telenet Fidea Lion pakte de zege door magistraal uit te halen op de laatste beklimming van de Koppenberg. Mathieu van der Poel kwam helemaal niet in het stuk voor.

Lees meer

Alleskunner Arensman soleert naar zege op Koppenberg

01.11.2018

Thymen Arensman heeft op de Koppenberg de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften gewonnen. De Nederlander reed solo naar de overwinning. De Fransman Eddy Finé en de Brit Ben Turner zorgden voor een internationaal podium.

Lees meer

Lauryssen profiteert van pech Belmans

01.11.2018

Een euforische Yorben Lauryssen heeft de Koppenbergcross bij de junioren gewonnen. Lennert Belmans domineerde van bij de start de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee, maar viel door pech terug naar de vierde plek.

Lees meer