Nieuws

Spannende ontknoping in Toyo Tires Quick Start klassement en DVV Team Trofee

22.01.2020

In het algemene klassement is Eli Iserbyt al zeker van de eindzege en ook voor Ceylin del Carmen Alvarado ziet het er goed uit, toch staat er nog heel wat op het spel in de laatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Zo zijn de klassementen in de Toyo Tires Quick Start bij de vrouwen en de DVV Team Trofee helemaal nog niet beslist. Spanning troef dus in Lille!

Lees meer

Wyman blikt terug op eerste Helen100 Trophy

07.01.2020

Helen Wyman blikt met veel trots terug op de Helen100 Trophy, het eerste regelmatigheidscriterium voor dames-junioren tijdens vier manches van de DVV Verzekeringen Trofee. "Het is belangrijk voor die jonge meisjes om uit te kunnen kijken naar een doel. Toen ik begon met veldrijden, was er niets."

Lees meer

Mathieu van der Poel: 'Uitschuiver was mijn eigen fout'

05.01.2020

Mathieu van der Poel pakte in de Brussels Universities Cyclocross zijn negentiende seizoenszege. De Nederlandse wereldkampioen kende een heel goede dag, klonk het achteraf. "Ik maakte het verschil op het laatste deel van het parcours."

Lees meer

Alvarado herhaalt in Brussel ondanks veel foutjes: 'We jaagden elkaar op'

05.01.2020

Ceylin del Carmen Alvarado heeft niet alleen de mooiste naam van het pak, ze is momenteel ook de beste renster van hen allemaal. De Nederlandse rekende in de Sack Zelfbouw Trophy in Brussel andermaal af met Annemarie Worst in een spannend duel dat duurde tot in de laatste ronde.

Lees meer

Van der Poel rijdt naar de zege in Brussel

05.01.2020

Mathieu van der Poel heeft zondag de Brussels Universities Cyclocross gewonnen. Hij haalde het voor Eli Iserbyt en Corné van Kessel. Voor Van der Poel was het de 19e overwinning van het seizoen.

Lees meer

Alvarado wint bij de vrouwen en verstevigt haar leiderspositie

05.01.2020

Ceylin del Carmen Alvarado heeft zondag op de terreinen van de campus van de VUB de Sack Zelfbouw Ladies Trophy gewonnen. Ze verstevigt zo haar leiderspositie in de DVV Verzekeringen Trofee

Lees meer

Ryan Kamp topt tricolore podium in de schaduw van de VUB

05.01.2020

Ryan Kamp heeft in schoonheid afscheid genomen van zijn Nederlandse kampioenentrui. De Nederlander was de beste in een entertainende beloftencross van de Brussels Universitities Cross. Twee andere kampioenen, Antoine Benoist en Timo Kielich, stonden mee op het podium.

Lees meer

Lennert Belmans trekt aan langste eind in Brussel

05.01.2020

Lennert Belmans heeft zich de beste junior getoond in de Brussels Universities Cyclocross. De renner van IKO-Crelan mocht op het podium Jetze Van Campenhout en Matias Kopecky verwelkomen.

Lees meer

Fem van Empel pakt dubbelslag in Helen100 Trophy

05.01.2020

De Nederlandse Fem van Empel is de eindwinnares van de eerste Helen100 Trophy. De dames-junior fietste solo naar de overwinning in de Brussels Universities Cyclocross en verdedigde zo met succes haar leidersplaats.

Lees meer

Ceylin del Carmen Alvarado heeft goede herinneringen aan Brussels Universities Cyclocross

02.01.2020

Ceylin del Carmen Alvarado reed op 1 januari naar een dominante overwinning in de GP Sven Nys. Winnen doet de Nederlandse dit seizoen intussen geregeld, maar pas begin 2019 stak ze voor het eerst haar handen in de lucht van een elitecross. Dat gebeurde in de toen gloednieuwe Brussels Universities Cyclocross. "Het zijn kleine dingen die de grote stap voorwaarts hebben ingezet", vertelt de 21-jarige Nederlandse. Zondag is Alvarado de grote favoriete om zichzelf op te volgen in Brussel in de voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee en Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Lees meer

Van der Poel: 'Elk jaar denk ik mezelf niet te kunnen overtreffen. Toch gebeurt het telkens'

01.01.2020

Mathieu van der Poel en zeges: ook in 2020 blijft het een logische combinatie. Tijdens de DVV Verzekeringen Trofee in Baal liet de Nederlandse wereldkampioen andermaal zien dat hij de allerbeste is. "Ik vind deze drukke kerstperiode eigenlijk wel leuk."

Lees meer

Alvarado ook dominant in 2020: 'Nieuwe kleuren staan me leuk, toch?'

01.01.2020

Ceylin del Carmen Alvarado reed naar de tweede van uiteindelijk drie zeges van de nieuwe ploeg Alpecin-Fenix in Baal. Herrijzen als een fenix deed ze niet tijdens de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, want ze wàs al de beste de voorbije weken.

Lees meer

Van der Poel ook in het nieuwe jaar oppermachtig

01.01.2020

Nieuw jaar, zelfde winnaar. Mathieu Van der Poel was op nieuwjaarsdag de beste in de GP Sven Nys. De wereldkampioen had in Baal, in de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, 23 seconden voorsprong op Eli Iserbyt.

Lees meer

Alvarado steekt er opnieuw met kop en schouders bovenuit

01.01.2020

Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Baal de Grote Prijs Sven Nys gewonnen. De Nederlandse verstevigt haar leidersplaats in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy. Een andere Nederlandse, Lucinda Brand, finishte als tweede.

Lees meer

Antoine Benoist klopt Timo Kielich in duel der kampioenen

01.01.2020

Antoine Benoist heeft de beloftenwedstrijd in de DVV Verzekeringen Trofee-manche in Baal gewonnen. De Franse kampioen rekende in de laatste ronde af met Timo Kielich. Yentl Bekaert werd derde en verdedigt zo zijn leidersplaats.

Lees meer

Thibau Nys pakt vijftiende zege op 'zijn' Balenberg

01.01.2020

Thibau Nys heeft zijn vader geëerd tijdens diens GP in Baal. De junior reed snel weg van de tegenstand en pakte zijn vijftiende zege. Op de Balenberg die hij met de ogen dicht kan oprijden.

Lees meer