Nieuws

Thibau Nys viert rentree in Rectavit Flandriencross

18.01.2022

Na zijn val op het BK zal Thibau Nys komende zaterdag zijn rentree maken in de Rectavit Flandriencross in Hamme.

Lees meer

Toon Aerts: 'Wout had zijn Van Aert-benen bij'

05.01.2022

Ze hebben er allebei twee, maar Toon Aerts ziet toch nog een verschil tussen zijn benen en die van Wout van Aert. De leider in de X²O Badkamers Trofee kon zijn voorsprong in het tussenklassement uitbreiden, maar tegen de Belgisch kampioen kon ook Aerts niet op.

Lees meer

Wout van Aert na nieuwe solo: 'Parcours opgedeeld in twee delen'

05.01.2022

Wout van Aert pakte zijn achtste zege van het seizoen in de vijfde manche van de X²O Badkamers Trofee in Herentals, zijn thuisstad.

Lees meer

Tom Pidcock: 'Kreeg mijn hartslag niet omhoog'

05.01.2022

Tom Pidcock werd tweede in de X²O Badkamers Trofee in Herentals Crosst. De Brit was moe, stelde hij zelf.

Lees meer

Van Aert overklast iedereen in eigen stad

05.01.2022

Wout van Aert heeft zichzelf opgevolgd als winnaar van Herentals Crosst, de vijfde manche van de X²O Badkamers Trofee. De Herentalsenaar eindigde in eigen stad met meer dan een minuut voorsprong op Tom Pidcock en Toon Aerts.

Lees meer

Denise Betsema na lekke band in slotfase: 'Ik baal echt'

05.01.2022

Denise Betsema heeft nog maar twee secondjes over als leidster van de Soudal Ladies Trophy op wereldkampioene Lucinda Brand. Dat kwam mede door een lekke band in de laatste ronde.

Lees meer

Brand: 'Had snel een geruststellende voorsprong'

05.01.2022

Lucinda Brand en overwinnningen. Er bestaat in het veldrijden momenteel geen betere combinatie. De wereldkampioene pakte in de vijfde manche van de Soudal Ladies Trophy in Herentals al haar zestiende zege van het seizoen.

Lees meer

Brand bedwingt ook de Skiberg met succes

05.01.2022

Lucinda Brand blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. In de X²O Badkamers Trofee in Herentals boekte ze haar 16de zege van het seizoen. In het algemeen klassement van de Soudal Ladies Trophy nadert de wereldkampioene tot op 2 seconden van Denise Betsema, die als tweede finishte in Herentals.

Lees meer

Derde zege op rij voor Thibau Nys: 'Ik heb mij eens goed kwaad gemaakt'

05.01.2022

Thibau Nys is helemaal terug. De Telenet Baloise Lion won zijn derde veldrit op rij in Herentals Cross, onderdeel van de Trimetal Rookie Trophy. Nys haalde het voor wereldkampioen Pim Ronhaar en Viktor Van De Putte.

Lees meer

Veertiende seizoenszege voor David Haverdings in Herentals: 'Maakte verschil op Skiberg'

05.01.2022

David Haverdings pakte ook in Herentals Crosst de zegeruiker mee naar Nederland. De zegekoning bij de junioren heren vocht een duel uit met de Panamerikaanse kampioen Jack Springer en de Canadees Ian Tackert.

Lees meer

Leonie Bentveld rijdt naar drie op drie in X²O Badkamers Trofee

05.01.2022

Leonie Bentveld (Pauwels Sauzen-Bingoal) was ook in Herentals Crosst de beste dames juniore in het veld. De Nederlandse viel nochtans in de eerste ronde en liep een lelijke vleeswonde op, terwijl Mirre Knaven haar ook nog eens dicht op de hielen zit.

Lees meer

Alvarado wil bevestigen in Herentals, maar: 'Ik wil ook niet meteen te hard van stapel lopen'

04.01.2022

Na de Azencross in Loenhout en de GP Sven Nys in Baal wordt op woensdag 5 januari in Herentals het derde gerecht van het copieuze kerstmenu van de X²O Badkamers Trofee geserveerd. In de tweede editie van Herentals Crosst hoopt Ceylin Alvarado haar goede vorm van nieuwjaarsdag te bevestigen.

Lees meer

7 op rij voor Van Aert in Baal ondanks val en kapotte schoen

01.01.2022

Wout van Aert heeft op de Grote Prijs Sven Nys nog maar eens zijn hoogvorm geëtaleerd. Van Aert was heer en meester tijdens de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee. Een valpartij met bijhorende materiaalpech zorgde even voor paniek, maar de Belgische kampioen ging opnieuw op en over Tom Pidcock op weg naar zijn zevende zege op rij van het seizoen.

Lees meer

Brand wint in Baal na spannend duel met Alvarado

01.01.2022

Lucinda Brand heeft het zegegebaar gemaakt op de Grote Prijs Sven Nys in Baal. Brand was de beste na een verbeten duel met Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado. In de slotronde maakte de wereldkampioene het verschil. Denise Betsema vervolledigde het podium en blijft leider in de X²O Badkamers Trofee.

Lees meer

Thibau Nys wint bevrijd GP Sven Nys

02.01.2022

Op zijn 'thuisparcours' heeft Thibau Nys de Grote Prijs van zijn vader kunnen winnen. De 'kleine' Nys won er voor een sterke Jente Michels en wereldkampioen Ronhaar.

Lees meer

Haverdings boven op Balenberg

02.01.2022

David Haverdings heeft in de GP Sven Nys zijn favorietenstatus meer dan waar gemaakt. Waar de Nederlander start, wint hij... ditmaal met een halve minuut voorsprong op Viktor Vandenberghe. 10 seconden later vervolledigde Louka Lesueur de top drie.

Lees meer

Bentveld van start tot finish

02.01.2022

De GP Sven Nys 2022 werd bij de dames junioren een kolfje naar de hand van Leonie Bentveld. De Nederlandse nam de kopstart en bouwde uit tot ruim 1 minuut voorsprong op Sarkisov. Hladikova finishte als derde.

Lees meer