Nieuws

Highlights X²O Badkamers Trofee 2020-2021

17.02.2021

De X²O Badkamers Trofee 2020-2021 zit erop, met Eli Iserbyt als eindwinnaar. De 8 manches hebben 8 enorm boeiende wedstrijden en 5 verschillende dagwinnaars opgeleverd: 3x van der Poel, 2x Iserbyt, 1x van Aert, 1x Sweeck en 1x Aerts. Wie won waar en waar maakte Iserbyt het verschil? Herbeleef het in deze flitsende samenvatting, met commentaar van Michel Wuyts en Paul Herygers!

Lees meer

Highlights Soudal Ladies Trophy 2020-2021

17.02.2021

5 seconden. Zo gering was het verschil tussen Lucinda Brand en Denise Betsema in de eindstand van de Soudal Ladies Trophy, het klassement van de vrouwen binnen de X²O Badkamers Trofee. 5 (op 8) is ook het fenomenale aantal dagzeges dat Ceylin Alvarado behaalde, maar in de eindstand moet ze vrede nemen met plaats 3. Hoe dat allemaal zo gekomen is, vertellen Michel Wuyts en Paul Herygers je in deze terugblik!

Lees meer

Aerts wint slotmanche in Brussel, Iserbyt is eindwinnaar X²O Badkamers Trofee

14.02.2021

In de Soudal Brussels Universities Cyclocross, de slotmanche van de X²O Badkamers Trofee, stond er geen maat op Toon Aerts. De Kempenaar reed in twee tijden weg van Quinten Hermans. Eli Iserbyt werd zesde en is de eindlaureaat in de X²O Badkamers Trofee.

Lees meer

Alvarado sneeuw- en ijskoningin in Brussel, Brand wint Soudal Ladies Trophy

14.02.2021

Ceylin Alvarado heeft na een indrukwekkende solo de Soudal Brussels Universities Cyclocross op haar naam geschreven, de slotmanche van de X²O Badkamers Trofee. Lucinda Brand finishte als vijfde en pakt (nipt) de eindzege in de Soudal Ladies Trophy.

Lees meer

Iserbyt: 'Een mooie Valentijn'

14.02.2021

Eli Iserbyt deed in de Soudal Brussels Universities Cyclocross niet mee voor de dagzege, maar het hoofddoel van de dag realiseerde hij wel: de eindzege in de X²O Badkamers Trofee veiligstellen.

Lees meer

Aerts: 'Ik voelde dat ik op de schuine kanten de beste was'

14.02.2021

De Soudal Brussels Universities Cyclocross draaide uit op een duel tussen Toon Aerts en Quinten Hermans. Die eerste zou aan het langste eind trekken, ondanks een lekke band. "Ik voelde dat ik op de schuine kanten de beste was", legde Aerts na afloop uit.

Lees meer

Hermans: 'Ik maakte iets te veel foutjes'

14.02.2021

Quinten Hermans was tevreden met zijn tweede plaats in de Soudal Brussels Universities Cyclocross. "Ik ben blij met mijn cross ondanks een paar schoonheidsfoutjes."

Lees meer

Vandeputte: 'Dit is een droom'

14.02.2021

Dé revelatie van de Soudal Brussels Universities Cyclocross was Niels Vandeputte. De 20-jarige belofte van Alpecin-Fenix zat na afloop te glunderen met zijn knappe derde plaats.

Lees meer

Betsema: '5 seconden is echt heel weinig'

14.02.2021

Na 8 manches door modder, zand en sneeuw ploeteren komt Denise Betsema 5 seconden tekort om de Soudal Ladies Trophy te winnen. En daar baalt ze toch wel van ...

Lees meer

Alvarado: 'Het was best wel zwaar'

14.02.2021

Een ware demonstratie was het, de manier waarop Ceylin Alvarado de Soudal Brussels Universities Cyclocross naar haar hand zette. "Maar makkelijk was het zeker niet", bekende ze na afloop.

Lees meer

Brand: 'Balen dat ik niet meer in pedalen raakte'

14.02.2021

41 seconden leek een veilige voorsprong voor Lucinda Brand ten op zichte van Denise Betsema, maar door een probleem met haar klikpedalen werd het in Brussel toch nog spannend in de strijd om de eindzege van de Soudal Ladies Trophy.

Lees meer

Michael Vanthourenhout: 'Ik wil een betere loper worden'

10.02.2021

Voor de slotmanche van de X²O Badkamers Trofee houden de veldrijders zondag halt in de hoofdstad. In de Soudal Brussels Universities Cyclocross hoopt Michael Vanthourenhout zijn technische troeven uit te spelen. "Hopelijk zal het bovenste laagje van het parcours er een beetje vettig bijliggen."

Lees meer

Corné Van Kessel: 'Heel gelukkig met deze podiumplaats'

07.02.2021

Corné van Kessel pakte een podiumplaats in de Krawatencross in Lille, en daar was de Nederlander bijzonder blij mee.

Lees meer

Michael Vanthourenhout: 'Tweede plaats kwam sinds half koers steeds dichter en dichter'

07.02.2021

Op het besneeuwde parcours van de Soudal Krawatencross in de Lilse Bergen stond zondag geen maat op Laurens Sweeck. Zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout pakte de tweede plaats.

Lees meer

Supersterke Sweeck duldt geen tegenstand in Soudal Krawatencross

07.02.2021

Op het besneeuwde parcours van de Soudal Krawatencross in de Lilse Bergen stond zondag geen maat op Laurens Sweeck. In de tweede van zeven rondes koos hij het hazenpad. Niemand kon hem een strobreed in de weg leggen. Eli Iserbyt werd vierde en verstevigt zijn leidersplaats in de X²O Badkamers Trofee.

Lees meer

Laurens Sweeck blij met eendje: 'Rondje dat constante aandacht vergt'

07.02.2021

"Ik ben vandaag wat minder emotioneel dan zaterdag", sprak Laurens Sweeck zondag na afloop van de Krawatencross in Lille, die hij opnieuw winnend afsloot. "Ik ben heel trots dat ik het beste weekend ooit in mijn carrière rijd qua resultaten. Dat verzacht een beetje de pijn." Sweeck was zaterdag na zijn overwinning in de laatste Superprestige-manche in Middelkerke emotioneel omwille van het verlies van zijn schoonvader eerder deze week.

Lees meer

Europese kampioene klopt wereldkampioene in pittige sneeuwcross in Lille

07.02.2021

Ceylin Alvarado heeft de Soudal Krawatencross in Lille op haar naam geschreven. De Europese kampioene vloerde in een sprint met twee wereldkampioene Lucinda Brand, die haar leidersplaats in de Soudal Ladies Trophy verstevigt. Het laagje sneeuw en het spannende koersverloop maakten van de zevende manche van de X²O Badkamers Trofee een wedstrijd die nog lang zal bijblijven.

Lees meer

Lucinda Brand dacht aan de seconden tijdens haar sprint

07.02.2021

Lucinda Brand nam in de laatste ronde van de Soudal Ladies Trophy het heft in handen, maar moest uiteindelijk in de sprint de duimen leggen tegen Ceylin Alvarado.

Lees meer

Sanne Cant baalt na missen van het podium: 'Zat met leegloper in de slotfase'

07.02.2021

Sanne Cant is afkomstig van Lille en deed een cross lang mee voor de overwinning in de Soudal Ladies Trophy. "Het was plezant, ik heb me geamuseerd."

Lees meer

Ceylin Alvarado ontdooit na sprint met Lucinda Brand: 'Kwestie van wie het langste volhield'

07.02.2021

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Soudal Ladies Trophy-manche van de Krawatencross in Lille gewonnen na een sprint met wereldkampioene Lucinda Brand. Achteraf bibberde de Nederlandse, maar kon ze zich verwarmen met de overwinning.

Lees meer

Brand: 'Hopelijk kan die regenboogtrui het tekort aan slaap compenseren'

04.02.2021

Met veel enthousiasme kijkt Lucinda Brand uit naar haar eerste crossweekend als wereldkampioene. Rustig genieten van haar regenboogtrui zit er niet in. In de Soudal Krawatencross in Lille staat haar leidersplaats in de Soudal Ladies Trophy op het spel. "En het ziet er niet naar uit dat ik fris aan de start zal staan."

Lees meer

Sweeck: 'De vorm van de dag zal bepalend zijn voor de overwinning'

03.02.2021

Een week na het WK op het strand van Oostende duiken de veldrijders het Kempense zand in. Zandspecialist Laurens Sweeck hoopt zich in de Soudal Krawatencross in Lille te mengen in de strijd voor de overwinning. "Ik zit terug op hetzelfde niveau als bij mijn overwinningen in Niel en Leuven." Bij de vrouwen is het uitkijken naar een duel op het scherp van de snee tussen Lucinda Brand en Denise Betsema.

Lees meer