Tia Hellebaut Academy

Talentvolle jeugdatleten een veelzijdige en kwalitatieve opleiding kunnen bieden, dat is de inzet van de Tia Hellebaut Academy. Het project is bedacht en wordt geleid door Wim Vandeven en Tia Hellebaut, in samenwerking met Golazo. De meest talentvolle miniemen, kadetten en scholieren krijgen de kans om van de beste jeugdtrainers een begeleiding op maat te krijgen.

De opleiding voor de atleten mag niet eenzijdig worden. De atleten moeten kunnen proeven van diverse disciplines. Dat levert meer resultaat op, kijk maar naar Tia, Daphne Schippers en Nafi Thiam, die allen hun opleiding in meervoudige disciplines gekregen hebben. Wat niet wil zeggen dat we van alle atleten meerkampers moeten maken. We willen de atleten van alles laten proeven en ze dan laten doorgroeien in hun specialiteit.

De Academy is geen apart instituut, maar opereert binnen bestaande clubs en de huidige werking ervan. De talenten van AV Toekomst (Heusden), Looise AV (Tessenderlo), Regio Oost-Brabant atletiek (Betekom) en de Zuid-Limburgse atletiekacademie (Sint-Truiden) worden zo goed mogelijk bij elkaar gebracht voor trainingen, telkens binnen de bestaande infrastructuur van de clubs. In de winter wordt er ook gertaind in de Golazo Arena in Heusden.