Klaar voor de laatste rechte lijn naar Londen
Na het WK indoor in Istanboel heb ik een weekje rust genomen en daarna zijn we vertokken naar het zuiden van Spanje voor een lange voorbereidingsstage.
De eerste weken hebben we doorgebracht in Cala de Mijas en daarna hebben we het meer specifieke werk afgewerkt in Nerja. De eerste 3 weken waren vooral terug opbouw en krachtwerk en de weken daarna stond er meer reactiviteit en explosiviteit op het programma. In het hoogspringen zelf zijn we meer op zoek gegaan naar het juiste ritme in de aanloop en daarop heb ik een grote stap voorwaarts gezet.

De laatste stap in de voorbereiding naar de Spelen is de reactiviteit verbeteren en aan de snelheid werken. De laatste week van de stage in Spanje heb ik lichte hinder gehad van mijn linkerbovenbeen, niets ergs maar risico's nemen op 3 maanden voor London zou natuurlijk ook niet verstandig zijn. De volgende weken weten we alweer wat te doen!

Ondertussen is ook alweer de eerste wedstrijd achter de rug en kan ik tevreden terugblikken op de wedstrijd in Rabat. 1m96 is één van mijn beste openers ook. Vanaf nu mag ik ook wat meer rusten tussendoor en krijg ik de kans om wat frissere benen te krijgen. Maar de echte goede benen houden we voor binnen 2 maanden natuurlijk :) .

Het weekend in Rabat zal ik overigens niet snel vergeten, trainingsmaatjes Hans Van Alphen en Sara Aerts hebben Wim een memorabel weekend gegeven. Sara met haar superhorden (en kwalificatie EK op de 100m horden en de zevenkamp) en Hans met zijn supertienkamp, 8519ptn is wereldtop !!! Vanuit Götzis heeft Wim me na elke proef op de hoogte gehouden en telkens weer was het nagelbijtend wachten op zijn volgend smsje.

We zagen het wel een beetje aankomen de laatste weken, maar Hans heeft het dan ook nog eens gedaan op de moment dat het moest. Dikke proficiat en mijn eeuwig respect :). Vorige week hebben Kim, Sven en ik ook Energyfood gelanceerd samen, snel en gezond eten is dus vanaf nu ook mogelijk. Of je nu sportliefhebber, amateur of sporter bent, gezond even begint met gezonde voeding! Mijn suggestie is alvast de wortelsoep met gember en de salade met peperkoek en geitenkaas.

De volgende 2 wedstrijden zullen in Oslo en Moskou zijn op 7 en 11 juli, hopelijk kan ik daar bevestigen en/of verbeteren. Daarna vertrek ik voor 2 weken naar het zuiden van Frankrijk, een laatste stage om te kunnen pieken op de Olympische Spelen. 7 juli is de Nacht van de Atletiek, voor mij een eerste grote test wat stress betreft. De enige wedstrijd voor de Olympische Spelen waarin ik dezelfde soort stress zal ervaren.

De 2 kindjes doen het verder uitstekend, Lotte geniet van het schoolgaan en Saartje die slaapt eindelijk de nachten door! Iedereen klaar dus voor de laatste rechte lijn naar Londen :)

Groetjes Tia
Reacties op dit artikel

Tia Blogt

Klaar voor Göteborg Gisteren (woensdag) zijn we na een vroege vlucht vanuit Brussel toegekomen in het koude Göteborg voor het EK indoor. Leuk om terug te keren naar de plek waar ik mijn internationale doorbraak heb gekend, ondertussen al bijna 7 jaar geleden.

Tia Social Media