Het Sven Nys Cycling Center gooit zijn deuren opnieuw open vanaf dinsdag 9 juni!

Het center en domein werden grondig opgefrist tijdens de sluitingsperiode en de bezoeker wordt meteen getrakteerd op enkele leuke nieuwigheden:

 • Het dragen van een mondkapje tijdens jouw bezoek aan het center is verplicht. We vragen al onze bezoekers ouder dan 12 jaar om zowel in de algemene ruimtes (onthaal, inkom, sanitair) als in het belevingscenter altijd een mondkapje te dragen. In eetcafe Velo is het dragen van een mondkapje niet verplicht.
 • Je bezoek aan het belevingscenter kan je vooraf reserveren, zodat je niet in contact komt met andere bezoekers.
 • Eetcafe Velo pakt uit met een vernieuwd en uitgebreid terras. De volledige menukaart blijft ook beschikbaar voor afhaal. Check www.eetcafe-velo.be
 • Bikeservice Balenberg verhuurt weer fietsen en verzorgt workshops, begeleide fietstochten, enz. Reserveren via fietshuren@svennyscyclingcenter.be. Douches en kleedkamers blijven nog even gesloten.
 • Nieuwe parcoursen! Drie nieuwe lussen nemen de fietser mee over het hele domein.De blauwe lus zorgt voor een niet te zwaar en niet te technisch rondje van 2,5km. De rode en zwarte lus zijn ieder 3,5 km lang. De rode lus neemt je mee naar de wat zwaardere stukken. De zwarte lus daagt de ervaren mountainbiker of crosser ten volle uit! Samen zorgen deze nieuwe paadjes voor 10km parcours op het domein van het center. De parcoursen blijven gratis en vrij toegankelijk!

Dus... tot snel in het Sven Nys Cycling Center!

Maak een reservatie

 • Belevingscentrum
  Belevingscentrum

  Het Belevingscentrum is de spil van het Sven Nys Cycling Center. Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van de cyclocross. Onder de kampioenetruitjes door wandel je van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning.

 • Fietsen en wandelen
  Fietsen en wandelen

  Rondom het belevingscentrum, tegen de flanken van de heuvel, zijn vaste fiets- en wandelparcours aangelegd. Het parcours van de GP Sven Nys is permanent berijdbaar met de crossfiets en de mountainbike en er zijn tal van bmx- en trialparcours: een pumptrack, dirtline,... We bieden ook fietsverhuur aan!

 • Sven Nys Academy
  Sven Nys Academy

  Zo veel mogelijk mensen het plezier van offroad fietsen kunnen laten beleven. Dat is de bedoeling van de Sven Nys Academy. Sven zelf heeft zijn lange en schitterende carrière voor een groot stuk te danken aan het plezier van op de fiets te zitten.

 • Eet- en drinkcafé Velo
  Eetcafé Velo

  Eetcafé Velo is een gezellig fiets- & eetcafé, met een interieur dat perfect aansluit bij het design van het gebouw. Een plaats waar jong of oud, recreant of topsporter, fietser of wandelaar zich thuis voelt en graag vertoeft.

 • Toeristische toppers
  Word kampioen

  Ontdek Het Hageland in het wiel van Sven Nys en word zelf kampioen in ontspannen, genieten, proeven, uitslapen,... De ideale uitvalsbasis? Het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg.

 • Groepen
  Groepen, scholen...

  Wil je het Sven Nys Cycling Center bezoeken met je klas? Geen probleem, alles is voorzien voor kleine en grote groepen. Voor kids is er een speciaal doeboekje ontwikkeld.

Foto's & Video's