10.04.2018

Leer het hele jaar door veilig fietsen met Sven en Fidea

Paasvakantie start in Baal met een volledig uitverkocht fietskamp voor 100 kinderen. Nieuwe Fidea-sensibiliseringscampagne "Sven geeft #safecycling tips" zet veilig fietsen het hele jaar door in de kijker op de sociale media.

Vanaf paasmaandag wordt de Balenberg weer een week lang door jonge fietsers ingenomen: de Sven Nys Academy opent zijn nieuw academiejaar 2018 met een volledig uitverkocht fietskamp. Zo'n 100 kinderen tussen 8 en 14 jaar leren de knepen van het vak van Sven zelf, die hierin wordt bijgestaan door de ervaren coaches van het AA Drink jongerenteam. Voor wie er niet bij kan zijn, heeft Sven nog een verrassing in petto: in samenwerking met verzekeraar Fidea geeft hij voortaan het hele jaar door allerlei #safecycling tips. Het eerste spotje waarin een getekende versie van de ex-veldrijder de hoofdrol speelt, lanceerde hij vandaag zelf via de sociale media. Hiermee geven Nys, de Sven Nys Academy en Fidea het startschot van een gloednieuwe #safecycling campagne 2018.

SVEN NYS ACADEMY

Vanuit zijn ambitie om iedereen goed en veilig te leren fietsen, startte Sven Nys afgelopen zomer met zijn Sven Nys Academy. Een schot in de roos: de eerste fietskampen voor kinderen in augustus en de herfstvakantie haalden meteen het maximum aantal deelnemers (70). Ook de kortere fietsworkshops op woensdagnamiddag tijdens het najaar, liepen vlotjes vol.

De belangstelling is dit jaar voor de nieuwe lessenreeks zo mogelijk nog groter: het Sven Nys Cycling Center ontvangt tijdens de vier geplande fietskampen in de paasvakantie, juli, augustus en de herfstvakantie zo'n 500 kinderen. Er komen ook aanvragen vanuit Engeland, wat voortaan geen probleem meer is nu de SN Logies in de buurt van het centrum in Baal de deuren opent.
Het recept van vorig jaar blijft behouden: gerichte focus op fietsbehendigheid en zo kinderen leren anticiperen op situaties, die ze ook in het dagelijkse verkeer tegenkomen.

FIDEA BLIJFT PARTNER VAN SVEN NYS ACADEMY

Kinderen veilig leren fietsen: het past perfect binnen de #safecycling strategie en campagnes, die verzekeraar Fidea de voorbije jaren o.m. onder het ambassadeurschap van de Telenet Fidea Lions tot bij het publiek bracht. De fietsbehendigheid aanscherpen, kinderen ervaring laten opdoen op de fiets: het maakt hen sterker in het verkeer. Fidea is dan ook partner van het eerste uur en tekent nu samen met Sven Nys een gloednieuwe sensibiliseringscampagne uit, die een heel jaar lang binnen maar ook buiten de Balenberg #safecycling tips op een leuke en toegankelijke manier zal promoten. De fietskampen en talrijke spotjes maken het partnership van de verzekeraar en de fietsacademie in 2018 zichtbaar.

Sven , veldrijder en oprichter Sven Nys Academy: "Ik geloof rotsvast in dit project en ben blij dat zoveel kinderen nu al de weg naar de Sven Nys Academy vinden. Mijn ervaring aan hen doorgeven zie ik als een voorrecht. Ik engageer me om op termijn nog meer kinderen te bereiken. 1000 deelnemers per jaar, daar leg ik de lat. Dat partners zoals Fidea en Telenet me ook in dit verhaal volop steunen, geeft me ongelooflijk veel energie en de ruimte om dit initiatief in overleg goed en doordacht verder uit te bouwen."

Christel Michiels, Corporate and Brand Communications Manager Fidea Verzekeringen: "Elk ongeval is er een te veel: projecten die Fidea's visie op verkeersveiligheid in de praktijk omzetten, verdienen onze steun. Het enthousiasme en de creativiteit van Sven laten toe om zijn Academy als een gevestigde waarde uit te bouwen, die zijn plek verdient binnen onze maatschappelijke projectenportefeuille en perfect aansluit op onze campagne-agenda rond #safecycling. Dit is een perfect match. De nieuwe animatiecampagne is een zoveelste bewijs dat dit partnership een wederzijdse uitwisseling is van ideetjes en ervaring met een gemeenschappelijk doel voor ogen: jonge fietsers weerbaarder maken in het verkeer."
 
Ontdek bovenaan dit artikel het eerste spotje "#safecycling met Sven" over remmen. Twee nieuwe spotjes zullen na de paasvakantie gelanceerd worden. Volg de #safecycling met Sven-campagne op de sociale media van zowel Fidea als van Sven en zijn Academy/Cycling Center.