PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Zondag 11 augustus 2019

 • 10u00: afhalen startnummers en T-shirt
 • 11u00: start Spartacus Water in waves (elke +- 10 minuten)

Spartacus Park (Domein De Vijvers), Judocus Pauwelslaan, Averbode

 • uniek technisch T-shirt van het event
 • exclusieve herinneringsmedaille
 • gratis bewaarplaats voor sporttassen
 • km-aanduiding op het parcours
 • één bevoorradingspost met water onderweg
 • water of sportdrank en koek aan de finish
 • parcoursbeschrijving
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd.

Extra voor deelnemers met timing

 • elektronische chip die zorgt voor een correcte tijdsregistratie
 • tijdsaanduiding aan de finish
 • uitslagen dezelfde dag beschikbaar
 • persoonlijke foto's en video's van deelname

Om het jullie zo aangenaam mogelijk te maken, starten jullie in waves met +/- 75 deelnemers, ingedeeld op basis van startnummer. Wij verdelen de waves. Hoe vroeger je inschrijft en betaalt hoe groter de kans dat je eerder start.

De eerste startboxen worden gereserveerd voor de lopers die kiezen voor de Spartacus Water mét timing. Kies je voor een deelname met timing en je vriend(in) zonder timing? Dan start je NIET in dezelfde wave.

Schrijf je je na 30 juli in, dan krijg je pas ter plaatse je startnummer en startwave toegekend. Dit zal zijn tussen 15u en 15u30.

Groepsinschrijving

Deelnemers die als groep inschrijven, krijgen automatisch opeenvolgende borstnummers toegewezen, waardoor ze in dezelfde wave kunnen starten. LET OP!: Bestaat je groep uit inschrijvingen met en zonder timing? Dan start je niet in dezelfde wave. De groep wordt dan verdeeld over twee verschillende waves.

Kan ik starten in dezelfde wave als mijn vrienden/familie/collega's?

Met je toegewezen wave kan je steeds in een latere wave starten, maar nooit in een vroegere wave. Als je met vrienden wil samenlopen die een andere wave hebben, kunnen jullie samen starten in de toegewezen wave die het laatste start.

LET OP!: Ben je als deelnemer ingeschreven MET timing maar kies je er voor om toch te starten in één van de laatste waves ZONDER timing? Dan wordt je tijd niet meer geregistreerd en ontvang je ook geen persoonlijk foto's en video's.

De start van de laatste wave is afhankelijk van het aantal deelnemers. Kom altijd op tijd naar het event. Na de laatste wave kun je niet meer starten! De laatste waves vertrekken tussen 15u en 15u30.

Ben je ingeschreven voor Spartacus Water, dan ontvang je 1 week voordien een e-mail met je startnummer en je startwave. Hiermee kun je de dag zelf je nummer en T-shirt afhalen.

Kom goed op tijd naar de eventsite, je moet voor de start nog een aantal dingen doen:

 • je persoonlijke enveloppe afhalen
 • je T-shirt afhalen met de stempel op je enveloppe
 • je polsbandje rond je pols bevestigen
 • je enkelband (indien je gekozen hebt voor een deelname met timing) rond je enkel vastmaken
 • je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas"
 • op het gevraagde tijdstip in de juiste startbox gaan staan

De T-shirtmaten zijn S, M, L en XL. Let wel: de gewenste maat aanduiden op het inschrijvingsformulier is louter informatief en geeft geen garantie dat deze maat de dag zelf nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

Kleedkamers

Er zijn aparte kleedkamers voor mannen en vrouwen en een "men/women" wash waar jullie je met koud water kunnen afspoelen.

Bewaring sporttas

Je kunt je sporttas tijdens het event achterlaten aan de stand "bewaring sporttas". Er wordt een gekleurde sticker met nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde gekleurde nummer wordt ook op je polsband of enkelband gekleefd en op je arm geschreven. Na je Spartacus Run kan je enkel op vertoon van je enkelband en/of het nummer op je arm je sporttas terug ophalen.

Enkele aanbevelingen:
 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas.
 • Zorg dat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items achter in je sporttas.
 • De organisator kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor items die zouden verdwijnen.
MET DE FIETS

Kom je uit de buurt? Kom dan gewoon met de fiets naar het Spartacus Park en je bent meteen opgewarmd om aan je uitdaging te beginnen.

MET DE AUTO

SPECIALE AANRIJROUTES VOOR PARKINGS

Kom je toch met de auto? Gebruik zeker GEEN GPS, maar volg de signalisatie van de organisatie naar de verschillende parkings. Er zal immers een speciale parkingroute opgesteld worden met enkelrichtingsverkeer. Bovendien zullen sommige straten in de omgeving van Spartacus Park Averbode afgesloten zijn voor het verkeer.

Neem op de E314 uitrit 23 TIELT-WINGE of uitrit 25 HALEN en op de E313 uitrit 23 Geel-West. Vanaf deze uitritten volg je de eventsignalisatie van de Spartacus Series .

Maak gebruik van de gratis bezoekersparkings en ga NIET in de straten rond Spartacus Park Averbode parkeren. Zo beperk je de hinder voor de omwonenden en blijven deze straten vrij voor hulpdiensten en het openbaar vervoer.

Opgelet! Er geldt een nultolerantie voor foutparkeren, de politie zal verbaliseren en indien nodig voertuigen laten wegslepen! Vertrek op tijd! De parkings bevinden zich op wandelafstand van de start. Hou rekening met een half uurtje extra reistijd.

 • De minimumleeftijd om deel te nemen aan Spartacus Water is 16 jaar (geboren in 2003 of eerder).
 • De deelnemers krijgen een polsbandje met hun startnummer. Enkel met dit polsbandje krijgen ze toegang tot de startboxen.
 • De tijdsopname gebeurt met een elektronische chip. Deze zit verwerkt in de enkelband die je rond je enkel moet vastmaken.
 • Alle deelnemers moeten de veiligheidsinstructies van de organisatie volgen.
 • Deelnemen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid.
 • Vul op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in. Enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket af te halen.
 • Als je je inschrijving doorgeeft aan iemand anders, kan dit ter plaatse. De 'nieuwe' deelnemer betaalt € 5 administratiekosten.
 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop ze fysiek niet goed voorbereid zijn. Maak verstandige keuzes over afstand en tempo. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Medische attesten voorleggen is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid. Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

De organisatie hanteert volgende minimumleeftijden

 • 10 km of meer: minimum 16 jaar (geboren in 2003 of vroeger)

BEREID JE OPTIMAAL VOOR OP JOUW SPORTIEVE UITDAGING SAMEN MET MYENERGYLAB

Bereid je optimaal voor op jouw sportieve uitdaging samen met MyEnergyLab.

Wil je toewerken naar een bepaalde afstand of je voorbereiden op een specifieke loopevenement? Energy Lab biedt met MyEnergyLab het ultieme online trainingsplatform voor lopers van alle niveaus!

Energy Lab staat bekend als dé referentie op vlak van trainingsbegeleiding. Zowel recreatieve als competitieve lopers konden al terecht in de labo's in Paal-Beringen, Gent en Eindhoven voor een conditietest, uitgebreid advies en een daaraan gekoppeld trainingsschema. Met MyEnergyLab is de start van je sportieve droom vanaf nu nog maar enkele muisklikken verwijderd! In een mum van tijd stel je zelf een volledig gepersonaliseerd trainingsschema voor een bepaalde afstand of loopevenement samen, en dat alles voor slechts 1 euro per week.

Nadat je sportprofiel ingesteld is, kan je een persoonlijk trainingsschema aanmaken. Eerst selecteer je je sport (lopen of fietsen) en niveau (beginner/gevorderde/expert). Dan kies je voor een bepaald evenement in binnen- of buitenland (bijvoorbeeld de Crêtes de Spa, Antwerp 10 Miles, Marathon van Brussel of een bepaalde afstand (5 km, 10 km, 15, km, 16 km, 20 km, halve marathon, 30 km, marathon, 55 km) om naar toe te werken. Vervolgens selecteer je het aantal weken dat je wil trainen, het aantal trainingsdagen per week en je doeltijd. Daarna kan je overgaan tot de aankoop van het door jou samengestelde schema.

Genoeg theorie, tijd om aan de praktijk te beginnen! In het dashboard krijg je linksboven meteen de inhoud van je eerstvolgende training te zien. Daarnaast krijg je ook in één oogopslag een handig overzicht met je trainingskalender, trainingsschema's, logboek, statistieken en een evenementenkalender. Training afgewerkt? Even afvinken en op naar de volgende sessie, die je weer een stapje dichter bij je sportieve doel brengt!

Opgelet: dit aanbod is beschikbaar tot 8 weken voor het evenement.

Wie zich nu inschrijft voor één van de Belgische Spartacus-events kan genieten van een voordeelprijs van € 5 voor een volledig gepersonaliseerd trainingsschema!

Meer informatie via www.myenergylab.be

My Energy Lab traningsschema's