Covid Safe Ticket

Uiteraard willen we dat jouw deelname vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we AA Drink Spartacus Run volgens de huidige Covid-regelgeving en maken we gebruik van het zogenaamde Covid Safe Ticket. Daardoor kan je als deelnemer veilig deelnemen en hoef je geen mondmasker te dragen en hoef je ook geen 1,5 meter afstand te houden.

CovidSafe 01

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om te mogen starten?

Je moet aan één van volgende voorwaarden voldoen :

  • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
  • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test (ten vroegste afgenomen op donderdag 14 oktober); geldigheid = dag van afname + 2 dagen
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (afgenomen door medisch geschoold personeel (geen zelftest!) en ten vroegste afgenomen op vrijdag 15 oktober); geldigheid = dag van afname + 1 dag

Kinderen onder twaalf kunnen mits een geldig e-ticket aan het evenement deelnemen zonder bijkomende testing of Covid Safe Ticket.

CovidSafe 02

Waar vind ik mijn Covid Safe Ticket?

Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont, kom je uit een ander Europees land is dat een geldige QR-code uit je lokale Corona-app). Je hebt de QR-code en de app mogelijk al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook een eventueel herstelcertificaat of het bewijs van een negatief testresultaat kan je via die code en die app aantonen. Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je ID gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.

Het CovidSafe Ticket kan ook online worden gedownload in pdf-formaat en vervolgens worden afgedrukt, via mijngezondheid.belgie.be. Opgelet! Zorg dat jouw QR-code duidelijk afgedrukt wordt.

CovidSafe 03

Hoe gaan we concreet te werk?

Vlakbij de inschrijvingen voorzien we een stand waar je CovidSafe Ticket wordt gecheckt:

  • Zet een mondmasker op
  • Hou minstens 1,5 m afstand
  • Zet de helderheid van je telefoon op 100%
  • Hou de QR-code van je Covid Safe Ticket klaar
  • Hou een identiteitsbewijs bij de hand

Dit geldt ook voor de deelnemers die via een groep (bijvoorbeeld bedrijf) zijn ingeschreven. Iedere deelnemer (> 12 jaar) dient zich individueel en persoonlijk ter plaatse de dag van het event aan de Covid Safe Ticket stand aan te melden.

Ben je “Covid Safe”? Dan krijg je een groen polsbandje. Dit polsbandje geeft jou samen met je startbewijs toegang tot het startvak en moet je gedurende het hele event dragen/om hebben.

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app of een ander ‘European Digital Covid Certificate’ VOORAF installeren op je smartphone. Printscreens zijn niet toegelaten. Zonder geldige digitale QR-code én je ID kunnen we je Covid-status niet controleren en kan je dus je startbewijs niet afhalen en niet deelnemen. Vergeet dus zeker ook je ID niet.

Je kan de CovidSafe BE app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).

CovidSafe 01

Waar en wanneer gebeurt de Covid Safe-check en het afhalen van het startbewijs?

Dit gebeurt in een aparte stand naast de inschrijvingen, aan de Covid Safe Ticket stand. Van zodra je “Covid Safe” bent en je je polsbandje hebt, mag je je mondmasker afzetten. Ga dus eerst naar deze stand en haal vervolgens je startbewijs (een enkelband) af.

Hoe krijg ik toegang tot het startvak?

Enkel op vertoon van het groene polsbandje en je startbewijs (een enkelband) krijg je toegang tot het startvak. Wie geen groen polsbandje draagt, krijgt geen toegang tot het startvak.

Vergeet je groen polsbandje dus niet!

En onze supporters?

Supporters hoeven geen Covid Safe-check te ondergaan. Voor hen geldt op de event site waar de start en finish zich bevindt een mondmaskerplicht. Ze dienen ook minstens 1,5m afstand te houden van mekaar.

Dan dient de persoon die in jouw plaats deelneemt persoonlijk naar de inschrijvingsruimte te komen zodat we de Covid Safe-check kunnen uitvoeren, waarna die persoon met jouw doorgegeven bevestigingsmail/deelnamebewijs jouw startbewijs kan afhalen en de wissel kan doorvoeren aan de helpdesk.

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent geen toegang. Je ticket zal niet worden terugbetaald. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de voorwaarden van het Covid Safe Ticket.

Niet iedereen hoeft individueel zijn of haar startbewijs af te halen (dat kan gebeuren door de groepsverantwoordelijke). Maar iedereen (> 12 jaar) moet wel individueel zijn Covid Safe Ticket laten checken aan de Covid Safe Ticket stand en het groene polsbandje afhalen.

Nee, op AA Drink Spartacus Run kan je niet worden getest. Het heeft dus geen zin om als deelnemer naar het evenement te komen wanneer je niet over de juiste documenten beschikt.