De Nederlander Taco Van der Hoorn heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen op zijn naam geschreven. Hij haalde het voor zijn landgenoten Piotr Havik en Cees Bol. Ook Mathieu Van der Poel zat in de kopgroep van 8 die voor de zege streed in de laatste Belgische koers van het jaar.

De eerste aanvaller van de dag was... Mathieu Van der Poel. Drie dagen na zijn zware val in de cross van Lokeren en twee dagen na zijn overwinning in de Superprestige in Gieten had de Nederlander, die in het Belgische Kapellen woont en dus een thuiswedstrijd reed, er duidelijk zin in. Maar het peloton liet niet begaan en riep Van der Poel snel tot de orde.

De eerste echt geslaagde ontsnapping van de dag kwam op naam van 9 renners: Frederik Frison, Taco Van der Hoorn, Dries De Bondt, Folkert Oostra, Cees Bol, Michiel Stockman, Sander De Pestel, Piotr Havik en Peter Schulting. De Bondt had duidelijk zijn zinnen op het sprintklassement gezet en kwam bij alle tussensprints als eerste door. De renner van Veranda's Willems-Crelan was dus al vrij snel zeker van de eindzege in dit nevenklassement.

Er werd onder de stralende herfstzon, die de allures had van een zomerzon, ontzettend hard gevlamd. In het eerste wedstrijduur legden de renners liefst 50 km af. Ook in het peloton bleven ze niet stilzitten. Een groep van 11 ging in de tegenaanval: Moreno Hofland, Sjoerd Van Ginneken, Milan Menten, Dieter Bouvry, Gianni Marchand, Jan Gmelich Meijling, Jan Maas, David Boucher, Abram Stockman, Joeri Stallaert en Sven Noels. De twaalfde en laatste die even later zijn wagonnetje kwam aanpikken was... Mathieu Van der Poel.

Iets over halfkoers smolten de twee groepen samen. 21 renners gingen de finale in met 2 minuten voorsprong op het peloton. In de grote groep kwam geen organisatie meer en het was al snel duidelijk dat de winnaar bij de 21 te zoeken was. In de slotronde werd er slag om slinger gedemarreerd. 8 renners zouden uiteindelijk om de zege strijden: Van der Poel, Van der Hoorn, De Bondt, Marchand, Bol, Michiel Stockman, De Pestel en Havik.

Havik leek naar de overwinning te vliegen met een aanval op 2 km van het einde, maar de Nederlander werd nog geremonteerd door zijn landgenoot Van der Hoorn. De 24-jarige kopman van Roompot-Nederlandse Loterij ging op en over Havik en kon rustig de tijd nemen om de armen in de lucht te gooien en voluit te genieten van de zege. Havik kon nog beslag leggen op de tweede plaats en met Bol ging ook de derde podiumplaats naar een Nederlander.

Eerste Belg was Dries De Bondt op de vierde plaats, voor Sander De Pestel van de beloftenploeg van Lotto Soudal. Mathieu Van der Poel bolde als zesde over de meet. Meer dan een geslaagde 'training' voor de Nederlandse kampioen op de weg, die komend weekend opnieuw in het veld zal opduiken.

Voor Van der Hoorn, die volgend jaar voor LottoNL-Jumbo gaat rijden, was het de derde zege van het seizoen. Eerder won hij de rit met aankomst in Antwerpen in de BinckBank Tour (WT) en de Primuc Classic Impanis-Van Petegem (1.BC). Op de erelijst van de Sluitingsprijs volgt hij zijn landgenoot Arvid de Kleijn op.