Belgian Paralympic Committee - Toegang tot sport voor iedereen

De Belgische Paralympische beweging geeft elke dag duizenden personen met een verstandelijke, fysieke en visuele handicap de kans zich via sport te ontplooien. Tegelijk bouwt het aan het Paralympic Team Belgium dat ons land zal vertegenwoordigen op de volgende Paralympische Spelen.

Om steeds meer personen met een handicap de kans te geven om aan sport te doen en zich via het sporten in de maatschappij te integreren, werkt de Paralympische beweging steeds nauwer met de valide sportfederaties. Zo openen steeds meer bestaande clubs hun deuren voor personen met een handicap, doordat ze de noodzakelijke aanpassingen kunnen doen in termen van toegankelijkheid, of de noodzakelijke kennis en hulp krijgen om een nieuw aanbod voor sporters met een handicap te ontplooien.

Omdat de volgende Paralympische medaillewinnaar vandaag misschien nog niet de kans heeft om aan sport te doen, geeft het Belgian Paralympic Committee dit integratieproject van haar sportfederaties alle aandacht en steun. Het hoopt van harte dat de lopers aan het sporten zullen gaan om personen met een handicap de toegang tot sport te vergemakkelijken.

't Looise Hulphuis

Het 't Looise Hulphuis voorziet, dankzij de hulp van vrijwilligers, maandelijks 60 à 65 families van een voedselpakket. Er wordt door hen ook allerhande kleding gratis verdeeld.

Door sponsoring van zowel particulieren, zelfstandigen en verenigingen worden regelmatig o.a. groenten en fruit, brood en taart, onderhoudsproducten, snoep en speelgoed ter beschikking gesteld aan deze families.

Ook jij kunt 't Looise Hulphuis steunen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen of een sponsoring actie te organiseren. De vzw kan alle steun gebruiken: "andere mensen helpen" geeft immers altijd voldoening.

Indien je meer wil doen dan € 5 bij je inschrijving te storten dan kan je vrijblijvend contact opnemen met Tilly Verbist: 013 66 26 41 of tilly.verbist@telenet.be.

Je eigen goed doel kenbaar maken? Dat kan!

The Classic wil graag organisaties die lopen voor het Goede Doel ondersteunen. Zelf ondersteunen we 't Loois Hulphuis.

Organiseer jij een sponsorloop tijdens The Classic? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers!

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (max 5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.