Lopers kunnen zich op zondag 17 mei opnieuw van hun sportiefste kant laten zien tijdens de ENGIE Stadsloop De Gentenaar. Het wordt een extra speciale editie, want deelnemers kunnen voor het eerst over de B401, de fly-over, lopen.

Het is intussen een traditie: duizenden lopers en hun supporters die tijdens de Stadsloop het stadscentrum inpalmen. Dat zal deze 38ste editie niet anders zijn. Wel integendeel. Het parcours werd aangepast en deelnemers aan de traditionele 10 km zullen voor het eerst over de B401 kunnen lopen.

"Sinds ik schepen van Sport ben, droom ik ervan om tijdens de Stadsloop over de fly-over te lopen", zegt Sofie Bracke, die een fervent loopster is. "Dat wordt op 17 mei werkelijkheid. We lopen over de B401 in de richting van Gent en zullen dus een prachtig zicht hebben op onze torens. Mijn sportschoenen staan alleszins al klaar!"

De ENGIE Stadsloop De Gentenaar start traditiegetrouw op het Sint-Pietersplein en zal opnieuw ook door het centrum lopen. De passage over de Korenlei en de Vrijdagmarkt is een hoogtepunt voor veel lopers. Daar komt nu dus voor het eerst ook de B401 bij.

"Toen de AG Antwerp 10 Miles voor het eerst door de Kennedytunnel liep, gaf dat een boost aan het evenement. We zijn dan ook erg blij dat de Stadsloop ook zo een iconische passage krijgt", aldus Greg Broekmans van organisator Golazo sports. "Een passage die normaal niet voor lopers open is en met een prachtig zicht op de stad zal dit loopevenement - één van de oudste van het land - een nieuw elan geven."

NAAR EEN DUURZAMER EVENEMENT

De ENGIE Stadsloop De Gentenaar maakt ook dit jaar deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. Als nieuwe title partner van de Running Tour wil ENGIE haar nabijheid bij haar klanten extra in de verf zetten. Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zo veel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt zoals herbruikbare bekers en zo weinig mogelijk plastic en wegwerpverpakkingen.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: "We zijn trots dat we de officiële partner zijn van de ENGIE Running Tour en zo mensen kunnen aanmoedigen om samen met familie en vrienden te gaan lopen. Met de extra focus op duurzaamheid sluiten de stadslopen bovendien perfect aan bij onze zero-carbon ambitie die we overal in België uitrollen. Niet in het minst in Gent, waar we op verschillende locaties inzetten op hernieuwbare energie en energie-efficiëntie."