Ondanks de regen en de wind - ja, de herfst is in het land - kon de Fintro Liège 10 km rekenen op meer dan 2000 enthousiaste deelnemers.

De Fintro Liège 10 km maakt deel uit van de Fintro Running Tour, de verzameling van 's lands grootste en beste stadslopen, en gold nu al voor het vierde jaar op rij als wegkampioenschap van de LBFA, de Franstalige Atletiekliga.

Bij de mannen maakte Nicolas Schyns zijn favorietenrol waar. Bij zijn inschrijving vertelde hij dat hij ging winnen... en hij hield woord. Schyns haalde het in 29:56 voor Isaac Kipkemboi (29:58) en Clément Deflandre (30:03).

Florence De Cock toonde zich met een chrono van 35:52 de beste bij de vrouwen. Ze had meer dan een minuut voorsprong op Agnes Laurent en anderhalve minuut voorsprong op Irène Tosi.

Er stond in Luik niet enkel een 10 km op het programma. Tom Delrez kroonde zich tot kampioen van het kortere werk door de 5 km te winnen in een tijd van 15:40. Het werd een familiefeestje voor de Delrezs, want zijn zus Florine (18:20) triomfeerde bij de vrouwen. En om het nog straffer te maken: hun mama, Sandrine Host, won de 10 km bij de vrouwen in de categorie plus 40!

Winnen is mooi, maar voor de meeste deelnemers stond gewoon genieten van de eigen sportieve prestatie voorop. Vechten tegen de weerselementen en tegen zichzelf, maar tegelijk ook aan sightseeing doen. De passage langs het Prinsbisschoppelijk Paleis en over de markt is een jaarlijks hoogtepunt voor de deelnemers aan de Fintro Liège 10 km.

Ook de animaties van onze partners Fintro en Côte d'Or vielen in de smaak bij de lopers. En wie aan de finish zijn of haar vermoeide benen wilde laten masseren kon daarvoor terecht bij de massagestand van Tempo Team.

Herfstweer of niet, ook de supporters tekenden massaal present. Langsheen heel het parcours weerklonken aanmoedigingskreten voor de meer dan 2000 lopers. En de kids konden zich warm lopen en uitleven op de 1 km lange Apro Kids Run.