Vzw Think-Pink

THINK-PINK vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt
think-pink.be
info@think-pink.be
Researchdreef 12
1070 Brussel

Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.

BEWEGEN GEEFT LEVEN

Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.

THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker,
  • Sensibiliseren over het belang van screening,
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren,
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen.

Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.
Meer info vind je op think-pink.be

Neem deel aan 'Kortrijk loopt voor Think-Pink' en steun de strijd tegen borstkanker

Sinds enkele jaren staat 'Kortrijk Loopt' volledig in het teken van Think-Pink. De opbrengst gaat integraal naar het SMART Fonds, waarmee Think-Pink wetenschappelijk onderzoek in België financiert.

Wil je Think-Pink steunen? Dit kan op verschillende manieren. We zetten ze even op een rijtje:

  • Ik registreer me als deelnemer via www.think-pink.be en engageer me om minstens € 100 in te zamelen. In ruil zorgt Think Pink voor jouw inschrijving en borstnummer, Run for Think Pink-loopshirt én een deugddoende kuitmassage na de wedstrijd.
  • Je ondersteunt de actie door bij jouw inschrijving € 5 extra te betalen. Zo ontvang je na afloop van de wedstrijd een sporthanddoek (roze/grijs) aan de Think Pink-infostand op Kortrijk Loopt.

Belgian Paralympic Committee - Toegang tot sport voor iedereen

De Belgische Paralympische beweging geeft elke dag duizenden personen met een verstandelijke, fysieke en visuele handicap de kans zich via sport te ontplooien. Tegelijk bouwt het aan het Paralympic Team Belgium dat ons land zal vertegenwoordigen op de volgende Paralympische Spelen.

Om steeds meer personen met een handicap de kans te geven om aan sport te doen en zich via het sporten in de maatschappij te integreren, werkt de Paralympische beweging steeds nauwer met de valide sportfederaties. Zo openen steeds meer bestaande clubs hun deuren voor personen met een handicap, doordat ze de noodzakelijke aanpassingen kunnen doen in termen van toegankelijkheid, of de noodzakelijke kennis en hulp krijgen om een nieuw aanbod voor sporters met een handicap te ontplooien.

Omdat de volgende Paralympische medaillewinnaar vandaag misschien nog niet de kans heeft om aan sport te doen, geeft het Belgian Paralympic Committee dit integratieproject van haar sportfederaties alle aandacht en steun. Het hoopt van harte dat de lopers aan het sporten zullen gaan om personen met een handicap de toegang tot sport te vergemakkelijken.