Vzw Think Pink

THINK PINK vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt
think-pink.be
info@think-pink.be
Researchdreef 12
1070 Brussel

Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.

Bewegen geeft leven

Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.

Think Pink geeft borstkanker geen kans

Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker,
  • Sensibiliseren over het belang van screening,
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren,
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen.

Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.
Meer info vind je op think-pink.be

Neem deel aan 'Kortrijk loopt voor Think Pink' en steun de strijd tegen borstkanker

Sinds enkele jaren staat 'Kortrijk Loopt' volledig in het teken van Think-Pink. De opbrengst gaat integraal naar het SMART Fonds, waarmee Think-Pink wetenschappelijk onderzoek in België financiert.

Wil je borstkankerpatiënten steunen tijdens de moeilijkste strijd van hun leven? Dit kan op verschillende manieren. We zetten ze even op een rijtje:

  • Ik registreer me als deelnemer via www.think-pink.be en engageer me om minstens € 100 in te zamelen. In ruil zorgt Think Pink voor jouw inschrijving en borstnummer, Run for Think Pink-loopshirt én een deugddoende kuitmassage na de wedstrijd.
  • Je ondersteunt de actie door bij jouw inschrijving € 5 extra te betalen. Zo ontvang je na afloop van de wedstrijd een sporthanddoek (roze/grijs) aan de Think Pink-infostand op Kortrijk Loopt.
  • Je ondersteunt de actie door bij jouw inschrijving een T-shirt aan te kopen. Per verkocht T-shirt gaat er € 10 integraal naar Think Pink!

Je eigen goed doel kenbaar maken? Dat kan!

ENGIE Kortrijk Loopt voor Think Pink wil graag organisaties die lopen voor het Goede Doel ondersteunen.

Organiseer jij een sponsorloop tijdens ENGIE Kortrijk Loopt? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers!

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (max 5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.