Goede doelen

Belgian Paralympic Committee - Toegang tot sport voor iedereen

De Belgische Paralympische beweging geeft elke dag duizenden personen met een verstandelijke, fysieke en visuele handicap de kans zich via sport te ontplooien. Tegelijk bouwt het aan het Paralympic Team Belgium dat ons land zal vertegenwoordigen op de volgende Paralympische Spelen.

Om steeds meer personen met een handicap de kans te geven om aan sport te doen en zich via het sporten in de maatschappij te integreren, werkt de Paralympische beweging steeds nauwer met de valide sportfederaties. Zo openen steeds meer bestaande clubs hun deuren voor personen met een handicap, doordat ze de noodzakelijke aanpassingen kunnen doen in termen van toegankelijkheid, of de noodzakelijke kennis en hulp krijgen om een nieuw aanbod voor sporters met een handicap te ontplooien.

Omdat de volgende Paralympische medaillewinnaar vandaag misschien nog niet de kans heeft om aan sport te doen, geeft het Belgian Paralympic Committee dit integratieproject van haar sportfederaties alle aandacht en steun. Het hoopt van harte dat de lopers aan het sporten zullen gaan om personen met een handicap de toegang tot sport te vergemakkelijken.

Knokke-Heist geeft elk kind kansen

"Knokke-Heist geeft elk kind kansen" is een overkoepelend samenwerkingsplatform tussen maar liefst 43 verschillende organisaties. De gemeente Knokke-Heist, het OCMW Knokke-Heist, maar ook verschillende welzijnsorganisaties, scholen... leveren al lange tijd heel wat inspanningen om kinderen zoveel mogelijk kansen te geven.

Iedere organisatie draagt bij vanuit de eigen ervaringen en in overleg maakte men een samenwerkingscharter op waarin drie concrete doelstellingen vervat zitten:

  • Kinderarmoede op een multidisciplinaire en integrale manier aanpakken via samenwerkingsverbanden
  • De toegankelijkheid van de diensten verhogen, zodat kansarme gezinnen sneller de weg vinden naar de noodzakelijke dienstverlening
  • Aanstellen van een brugfiguur

Door deze samenwerking leveren zij een bijdrage in het creëren van kansen aan kinderen. Soms zit het in de kleine dingen, zoals bijvoorbeeld elk kind de kans geven om naar een verjaardagsfeestje te kunnen gaan. Dit lijkt evident, maar dit is het niet voor gezinnen die het moeilijker hebben. Bij je inschrijving voor de Knokke 10K kan je €5 extra storten voor dit goede doel.

Meer informatie rond het project: http://www.knokke-heist.be/pagina/project-knokke-heist-geeft-elk-kind-kansen

Je eigen goed doel kenbaar maken? Dat kan!

Knokke 10K wil graag organisaties die lopen voor het Goede Doel ondersteunen.

Organiseer jij een sponsorloop tijdens de Knokke 10K? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers!

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (max 5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.