Goede doelen

Vzw Kansenfonds Knokke-Heist

Een tiental jaar geleden werd er met een aantal collega's van het gemeentebestuur gestart met het organiseren van acties met als doel het verhogen van de kansen voor kwetsbare kinderen en jongeren binnen onze gemeente.

Om onder de vlag van Music For Life te kunnen werken werd in 2017 de vzw Kansenfonds Knokke-Heist opgericht.

Een groot deel van ons budget gaat naar "de wensenboom". Deze is ondertussen aan haar vijfde editie toe en mag als een succesverhaal worden bestempeld.

Via de verschillende partners verbonden aan het "Huis van het kind Knokke-Heist" worden de wensen verzameld. Het is de bedoeling het kind iets te schenken wat het normaal niet zou hebben door de gezinssituatie of de maatschappelijke context waarin het zicht bevindt, we zorgen er ook voor dat ieder kind zijn geschenk vòòr kerst ontvangt.

We kiezen er bewust om het kind zelf te laten kiezen, wel waken we er over dat er steeds een link is met de pedagogische ontwikkeling van het kind. Hierdoor sluiten we uit dat een Playstation, Wii, Nintendo, Hooverbord, ... als wens geregistreerd kan worden.

Vorig jaar lieten we ruim 150 wensen in vervulling gaan. Deels betalen we deze geschenken met de schenkingen die we ontvangen via de website van de wensenboom, deels met geld dat we ophalen met extra acties.

Je eigen goed doel kenbaar maken? Dat kan!

Knokke 10K wil graag organisaties die lopen voor het Goede Doel ondersteunen.

Organiseer jij een sponsorloop tijdens de Knokke 10K? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers!

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (max 5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.