Goede doel

100 lopers van AZ Turnhout helpen Fataki op Dwars door Turnhout !

AZ Turnhout heeft sinds 2012 een structureel partnership met de ngo Memisa. Dat behelst een jaarlijkse financiële steun van minstens 12.500 euro, uitwisseling van kennis en het uitbouwen van een duurzame relatie met het ziekenhuis en de gezondheidszone van Fataki (Noordoost-Congo). AZ Turnhout wil hiermee structureel meewerken aan een wereldwijde kwalitatieve basisgezondheidszorg.

Sinds enkele jaren organiseert het ziekenhuis van Turnhout een sponsorloop op Dwars door Turnhout waarbij ze haar artsen, medewerkers en hun familie vraagt iets meer inschrijvingsgeld te betalen, zodat de opbrengst naar het goede doel kan gaan.

Memisa is een niet-gouvernementele organisatie (ngo) die de gezondheidszorg in het Zuiden duurzaam wil stimuleren. Dit gebeurt onder andere door medisch personeel te begeleiden, medisch materiaal en medicijnen aan te kopen en ervoor te zorgen dat de gezondheidszorg betaalbaar is voor de lokale bevolking.

Meer info de gezondheidszone Fataki en over de acties van AZ Turnhout ten voordele van Fataki, leest u op http://www.azturnhout.be/helpfataki