Belgian Paralympic Committee - Toegang tot sport voor iedereen

De Belgische Paralympische beweging geeft elke dag duizenden personen met een verstandelijke, fysieke en visuele handicap de kans zich via sport te ontplooien. Tegelijk bouwt het aan het Paralympic Team Belgium dat ons land zal vertegenwoordigen op de volgende Paralympische Spelen.

Om steeds meer personen met een handicap de kans te geven om aan sport te doen en zich via het sporten in de maatschappij te integreren, werkt de Paralympische beweging steeds nauwer met de valide sportfederaties. Zo openen steeds meer bestaande clubs hun deuren voor personen met een handicap, doordat ze de noodzakelijke aanpassingen kunnen doen in termen van toegankelijkheid, of de noodzakelijke kennis en hulp krijgen om een nieuw aanbod voor sporters met een handicap te ontplooien.

Omdat de volgende Paralympische medaillewinnaar vandaag misschien nog niet de kans heeft om aan sport te doen, geeft het Belgian Paralympic Committee dit integratieproject van haar sportfederaties alle aandacht en steun. Het hoopt van harte dat de lopers aan het sporten zullen gaan om personen met een handicap de toegang tot sport te vergemakkelijken.

SIOP Europe:
Een betere toekomst voor kinderen en jonge mensen met kanker

Kanker bij jonge mensen is zeldzaam, maar het is nog steeds een heel groot gezondheidsprobleem in Europa.

Kanker bij jonge mensen is zeldzaam, maar het is nog steeds een heel groot gezondheidsprobleem in Europa. Met jaarlijks 35.000 nieuwe gevallen en 6.000 kinderen die sterven, blijft kinderkanker de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen en jongeren. SIOP Europe is de enige Europese organisatie die alle deskundigen (artsen, verpleegkundigen, wetenschappers, etc.) op het gebied van kinderkanker vertegenwoordigt. Onze missie bestaat erin om te zorgen voor een betere toekomst voor alle kinderen en jongeren met kanker in Europa. Tegen het jaar 2025 streven we ernaar om twee doelen te bereiken: enerzijds het genezingspercentage van kinderen met kanker te verhogen en anderzijds de kwaliteit van de genezing van kinderen met kanker te verbeteren.
Waarom lopen met SIOP Europe? Omdat elke kilometer telt ... in het kinderkanker veld! Kom en aarzel zeker niet maar loop met ons mee op zondag 29 september 2019 op de FINTRO Mechelen 10K-run (Fintro Dwars door Mechelen).

Samen ijveren voor een betere toekomst voor onze kinderen en jongeren...
We will not stop when we are tired!
We will stop when we are done!

Wacht niet langer en steun SIOP Europe voor deze run: https://www.siope.eu/

MAKE A WISH - Loop mee en laat een wens in vervulling gaan

Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen vervult de hartenwens van kinderen die strijden tegen een levensbedreigende ziekte. Onze organisatie gelooft in de helende kracht van een wens en wil zo het kind extra moed geven door het een onvergetelijk moment te laten beleven, weg van de dokters en ziekenhuisbedden.

Wanneer we een wensaanvraag ontvangen, vragen we toestemming aan de ouders en behandelende arts. Van zodra dit in orde is, schieten onze vrijwilligers in actie. Het wensteam gaat op bezoek bij het wenskind om de hartenwens te achterhalen, om vervolgens alles op alles te zetten om een onvergetelijke wensdag te organiseren. We trachten steeds het hele gezin bij de wensvervulling te betrekken.
Onze wensvervullingen worden alleen begrensd door de fantasie van het kind en Make-A-Wish neemt alle kosten die aan de wens verbonden zijn op zich. Daar wij volledig afhankelijk zijn van giften, hebben we uw sportieve steun broodnodig.

Loopt u mee Dwars door Mechelen? Laat u sponsoren via: actie.makeawish.be