De inschrijvingen voor de 39ste editie van HBvL Dwars door Hasselt zijn geopend. Na een door de coronacrisis aangepaste editie in 2020 zal het grootste loopfeest van Limburg dit jaar opnieuw in volle glorie kunnen plaatsvinden, op zondag 10 oktober. HBvL Dwars door Hasselt maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van België.

Vorig jaar konden de deelnemers aan HBvL Dwars door Hasselt kiezen voor een looptocht van 5 of 10 km, met start in kleine groepjes. Dit jaar zullen er naast die 5 en 10 km als vanouds ook opnieuw wedstrijden over 15 km en 3 km op het menu staan. Ook de Alpro Kids Run - een speelse run van 1 km voor kinderen tussen 4 en 12 jaar - keert terug in het programma.

Nieuw dit jaar is de CM-Duorun. De deelnemers hieraan leggen samen met hun loopbuddy 5 km af. Bedoeling is dat je als duo een heel sterke band met elkaar hebt. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Met een buddyline zijn de twee lopers aan elkaar verbonden. Zo stuwen ze mekaar naar de eindmeet. Bij de inschrijving ontvangen de duo's niet alleen deze buddyline, maar krijgen ze ook twee matchende loopshirts.

Traditioneel doen er ook heel wat scholen en bedrijven mee aan HBvL Dwars door Hasselt. Voor de 15 km is er een apart bedrijvenklassement op basis van de gelopen tijd van de snelste 8 werknemers. De deelnemende bedrijven kunnen op 10 oktober weer in het gezellige bedrijvendorp terecht om hun lopers te ontvangen.

Het familieprogramma van HBvL Dwars door Hasselt (Alpro Kids Run, CM-Duorun, 3 km en 5 km) zal 's namiddags plaatsvinden, het sportprogramma (10 km en 15 km) 's voormiddags. Dat is dus nieuw. Start en finish van alle wedstrijden liggen naar goede gewoonte op het Kolonel Dusartplein. De gedetailleerde parcoursen zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

EL OUAKILI: "DIT TOPEVENEMENT LEEFT ECHT ONDER DE HASSELAREN"

"Sporten is niet enkel gezond, het brengt mensen samen. Dat bewijst ook het topevenement HBvL Dwars door Hasselt. Traditiegetrouw ontvangen wij jaarlijks duizenden sportievelingen én hun supporters in onze binnenstad", weet schepen van Sport Habib El Ouakili. "En na al die jaren leeft HBvL Dwars door Hasselt echt onder de Hasselaren. Wij zijn dan ook opgetogen dat het evenement dit jaar terug in volle glorie kan door gaan."

ENGIE RUNNING TOUR

HBvL Dwars door Hasselt is de zesde en voorlaatste manche van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. De vijfde manche is op zondag 12 september de ENGIE Jogging Ville de Namur en de afsluiter wordt ENGIE Dwars door Mechelen op maandag 1 november. Als officiële partner van de Running Tour wil ENGIE zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen. Lopen geeft energie voor de komende herfst- en wintermaanden en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.