Zondag 28 oktober verzamelt lopend Limburg zich rond het Kolonel Dusartplein voor HBvL Dwars door Hasselt. Deze editie zit in een nieuw kleedje met volledig nieuw parcours voor de 10 en de 15km. Meer dan 10.000 deelnemers zullen starten in 5 verschillende afstanden. Dwars door Hasselt is meteen ook het laatste event dit jaar in de Fintro Running Tour die in maart startte in Charleroi.

Start en finish blijven op het Kolonel Dusartplein en de vele supporters blijven meer dan welkom op de Groene Boulevard. Daarna leidt het nieuwe parcours de lopers naar een heel ander stuk van Hasselt. Via Zuidzicht gaan de 2 langste afstanden richting Westpunt en verder langs het kanaal.
 
Met de sluis van Godsheide zit er nog een nieuwigheid in het parcours. Daarna volgen passages door Godsheide en Flanders Nippon Golf & Business Club. Vervolgens gaat het terug richting centrum voor de finale.
 
Animatie
Maar liefst 20 muzikanten, dj's, coverbands? zorgen voor animatie onderweg! Dat betekent dat zowat elke 750 meter de deelnemers muzikaal ondersteund worden. Blikvanger hierbij is ongetwijfeld Joe Hardy aan Westpunt waar een gezellige supporterszone voorzien is.
 
Schrijf je nog in!
Traditioneel schrijven heel wat lopers zich last minute in. Wie nog wil deelnemen, kan zich nog steeds online inschrijven tot zaterdagavond 23u59 via www.dwarsdoorhasselt.be. Je ontvangt dan een e-ticket waarmee je op zondag (vanaf 10.00 uur) in Sporthal KA2 je borstnummer kan afhalen.
 
Wil je toch liever ter plaatse inschrijven en betalen? Breng dan je identiteitskaart me voor een vlotte en correcte registratie.
Wie al ingeschreven is, kan in Sporthal KA2 eveneens vanaf 10.00 uur zijn borstnummer afhalen.
 

Programma zondag 28 oktober:
10.00 uur             Start daginschrijvingen en afhalen voorinschrijvingen
12.00 uur             Chiquita Kids Run 1 km (< 12 jaar)
13.00 uur             Jogging 3 km
13.30 uur             Run 5 km
14.00 uur             Run Hasselt 10 km
15.15 uur             HBvL Dwars door Hasselt 15 km + Handbikerace Memorial Fernand De Bolle
 
Start & aankomst: Kolonel Dusartplein.