Óscar Romerocollege

Het Óscar Romerocollege is de nieuwe samenwerkingsschool van het katholiek onderwijs in Dendermonde. Kinderen en jongeren kunnen er terecht van in de kleuterschool tot het einde van hun secundaire studies. Uit de tradities van onze verschillende scholen willen we borgen wat goed is en veranderen wat niet goed werkt. De gelijkwaardigheid van alle studierichtingen in het secundair onderwijs vormt daarbij het uitgangspunt, gebaseerd op Romero’s geloof dat alle mensen recht hebben op gelijke kansen om zo hun toekomst op een bevrijdende manier in handen te nemen.

Het Óscar Romerocollege engageert zich om kinderen en jongeren hierbij te begeleiden: geen grenzen meer tussen de scholen, wel behoud van de bestaande studierichtingen en de respectieve niveaugroepen.

Het Óscar Romerocollege in Dendermonde wil kwaliteitsvol onderwijs aanbieden op alle niveaus en in verschillende domeinen, met oog voor de noden en talenten van elke leerling. We staan bewust voor één schoolproject om alle jongeren uit Dendermonde en omgeving de kans te geven om hun talenten te ontwikkelen in de beste omstandigheden dankzij aangepaste zorg en begeleiding.

Als katholieke school willen we onze leerlingen belangrijke christelijke waarden meegeven, die hen straks in staat stellen als positief-kritische jongvolwassen een zinvolle bijdrage te leveren in de samenleving.

Wil je er meer over weten klik dan hier. Heb je een vraag klik dan hier.