Dwars door Brugge is dit jaar aan haar 40ste editie toe. Online inschrijven voor de moeder aller stratenlopen, die op zondag (en Moederdag) 10 mei zal plaatsvinden, kan vanaf nu.

Wat in 1981 begon als een bescheiden stratenloop met 700 deelnemers is in de loop der decennia uitgegroeid tot een klassieker op de Belgische loopkalender. Dwars door Brugge is een loopfestijn dat elk jaar duizenden sportievelingen naar hartje Brugge lokt en dat zal tijdens de komende, extra feestelijke, editie niet anders zijn.

De lopers kunnen net als de voorbije jaren kiezen uit twee afstanden: 5 km en 15 km. Het parcours leidt de deelnemers over de Grote Markt, waar de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo voor sfeer zorgt, en dwars door de stad. Aan de finish krijgt iedereen (+18) een Brugse Zot en een mooie herinneringsmedaille. Ter gelegenheid van de jubileumeditie zal dit een replica zijn van de medaille van de eerste editie van Dwars door Brugge 39 jaar geleden.

Online inschrijven voor Dwars door Brugge en de Alpro Kids Run (run van 1 km voor kinderen van 4 tot 12 jaar) kan vanaf nu. Tot en met 27 april geldt er een voordeeltarief. Het loont dus om tijdig in te schrijven!