Goede doelen

Foton

Dwars door Brugge ondersteunt Foton. Foton is een Expertisecentrum dementie en een thuisbegeleidingsdienst dementie. Foton is actief in de zorgregio Noord-West-Vlaanderen en Oostende-Veurne.

Foton werd in 1996 door Familiezorg West-Vlaanderen VZW opgericht en is een pionier in de zorg voor dementie. Foton wenst dat mensen met dementie en hun families zo lang en zo goed mogelijk op een verantwoorde wijze thuis kunnen blijven.

Daartoe werd een ruim aanbod van ondersteuningsmogelijkheden ontwikkeld voor personen met dementie en hun familie zelf. Evenzeer nodigt Foton de samenleving uit om dementie mee draagbaar te maken.

Gespecialiseerde dementieconsulenten bieden begeleiding en ondersteuning in de thuissituatie. In het Fotonhuis gaan activiteiten door voor personen met dementie en hun familie zoals onder meer muzieknamiddagen, seizoensvieringen. Er is een Fotonkoor van mensen met dementie en hun partner/kind. Ook is er een ontmoetingsgroep voor personen met dementie waar ze samen over hun ziekte praten. Foton geeft ook vorming aan familieleden van mensen met dementie.

Ook jij kunt dit goed doel steunen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen bij je inschrijving of een sponsoractie te organiseren.

Je eigen goed doel kenbaar maken? Dat kan!

Dwars door Brugge wil graag organisaties steunen die lopen voor het goede doel. Organiseer jij een sponsorloop tijdens Dwars door Brugge? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers!

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (max 5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.