Goede doelen

Belgian Paralympic Committee - Toegang tot sport voor iedereen

De Belgische Paralympische beweging geeft elke dag duizenden personen met een verstandelijke, fysieke en visuele handicap de kans zich via sport te ontplooien. Tegelijk bouwt het aan het Paralympic Team Belgium dat ons land zal vertegenwoordigen op de volgende Paralympische Spelen.

Om steeds meer personen met een handicap de kans te geven om aan sport te doen en zich via het sporten in de maatschappij te integreren, werkt de Paralympische beweging steeds nauwer met de valide sportfederaties. Zo openen steeds meer bestaande clubs hun deuren voor personen met een handicap, doordat ze de noodzakelijke aanpassingen kunnen doen in termen van toegankelijkheid, of de noodzakelijke kennis en hulp krijgen om een nieuw aanbod voor sporters met een handicap te ontplooien.

Omdat de volgende Paralympische medaillewinnaar vandaag misschien nog niet de kans heeft om aan sport te doen, geeft het Belgian Paralympic Committee dit integratieproject van haar sportfederaties alle aandacht en steun. Het hoopt van harte dat de lopers aan het sporten zullen gaan om personen met een handicap de toegang tot sport te vergemakkelijken.

Foton

Dwars door Brugge ondersteunt Foton. Foton is een Expertisecentrum dementie en een thuisbegeleidingsdienst dementie. Foton is actief in de zorgregio Noord-West-Vlaanderen en Oostende-Veurne.

Foton werd in 1996 door Familiezorg West-Vlaanderen VZW opgericht en is een pionier in de zorg voor dementie. Foton wenst dat mensen met dementie en hun families zo lang en zo goed mogelijk op een verantwoorde wijze thuis kunnen blijven.

Daartoe werd een ruim aanbod van ondersteuningsmogelijkheden ontwikkeld voor personen met dementie en hun familie zelf. Evenzeer nodigt Foton de samenleving uit om dementie mee draagbaar te maken.

Gespecialiseerde dementieconsulenten bieden begeleiding en ondersteuning in de thuissituatie. In het Fotonhuis gaan activiteiten door voor personen met dementie en hun familie zoals onder meer muzieknamiddagen, seizoensvieringen. Er is een Fotonkoor van mensen met dementie en hun partner/kind. Ook is er een ontmoetingsgroep voor personen met dementie waar ze samen over hun ziekte praten. Foton geeft ook vorming aan familieleden van mensen met dementie.

Ook jij kunt dit goed doel steunen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen bij je inschrijving of een sponsoractie te organiseren.

Contact en informatie:

Foton, expertisecentrum en thuisbegeleiding dementie.
Biskajersplein 2
8000 Brugge
050/446793
fotondoc@dementie.be
contactpersoon: Bart Deltour, director Foton
bart.deltour@familiezorg-wvl.be
www.familiezorg-wvl.be
www.dementievriendelijkbrugge.be

Je eigen goed doel kenbaar maken? Dat kan!

Dwars door Brugge wil graag organisaties steunen die lopen voor het goede doel. Organiseer jij een sponsorloop tijdens Dwars door Brugge? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers!

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (max 5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.