De zomer, dat vraagt om frisse gerechten, bij voorkeur te verorberen op een plekje in de zon. Als je seizoensgebonden ingrediënten gebruikt, geniet je van veel gezondheidsvoordelen. Bovendien zijn ze lekkerder, goedkoper én hebben ze een kleinere impact op het milieu. Wij zetten enkele zomertoppers op een rij en geven je zomerse kookinspiratie.

In de supermarkt vind je het hele jaar door alle soorten groenten en fruit. Aardbeien in de winter? No problem, dan koop je een bakje dat van Spanje komt. Helaas is dit niet ecologisch door het lange transport, waardoor het fruit een groot deel van zijn versheid en voedingswaarde verliest. Het is beter om voor seizoensgroenten en -fruit te kiezen. Ze zijn goedkoper én lekkerder. Meer smaak voor minder geld dus! 

De natuur levert elk seizoen producten en de nodige voedingsstoffen die aan onze fysiologische behoeften van dat moment voldoen. In de winter hebben we nood aan warme voeding om de kou te compenseren, terwijl we in de zomer snakken naar koude, frisse voedingsmiddelen. Zomergroenten en -fruit voldoen perfect aan deze behoeften.