Licht en verfrissend: deze salade met knapperige groenten, feta en een zachte avocadodressing is alles wat je nodig hebt voor een instant lentegevoel.

Asperges zijn echte seizoenstopper en een superfood van eigen bodem: ze zijn een bron van vitamines (o.a. vitamine B, C en E) en mineralen (o.a. kalium, calcium en ijzer). Bovendien werken ze vochtafdrijvend, wat goed is om een teveel aan zout en vocht af te voeren, zijn ze rijk aan vezels én bevatten ze weinig kilocalorieën.

Met deze salade krijg je dus een flinke gezondheidsboost!

Dit heb je nodig:

- Een bussel groene asperges
- Diepvrieserwtjes, ontdooid
- 5 à 10 radijsjes, in schijfjes
- Feta kaas (naargelang behoefte)
- Enkele pijnboompitten
- Verse munt of basilicum
- 1/2de teentje knoflook
- olijfolie, vers citroensap en zeezout
- Voor de avocadodressing: 1 rijpe avocado, 1/2de el olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl verse dille, peper & zout

Zo maak je het:

- Kook de asperges: blancheer ze gedurende 1 minuut in een grote pot gezouten water. Leg ze nadien in een kom met ijsblokjes/ijswater om het kookproces te stoppen. Laat de asperges uitlekken.

- Kruid de groenten: meng in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook, het zout en peper. Voeg de asperges en erwtjes toe.

- Maak de avocadodressing: mix hiervoor de avocado, olijfolie, dille, het limoensap en peper & zout in de blender.

- Leg de asperges en erwtjes op een bord en doe er de avocadodressing over. Voeg de radijsjes, pijnboompitten, feta en verse kruiden toe. Kruid af met peper en zout. En that's it! Smakelijk!