Maart en april zijn de eerste maanden waarin we opnieuw kennismaken met het aangename lenteweer. Het ideale moment om die (vaak zware) winterse kost in te ruilen voor een lichte lunch, snack of maaltijd.

In het maartnummer van running.be magazine geven we daarom inspiratie voor enkele lichte lenterecepten. Hieronder verwennen we je alvast met één van de healthy receptjes die je erin terugvindt.

Recept: chocolade - courgettecake

Ingrediënten: 
* 1 courgette 
* 2 eieren 
* 2 tl bakpoeder 
* 200 g havermeel 
* 200 ml sojamelk 
* 40 g cacaopoeder 
* 80 ml kokosolie 
* 50 ml honing
* snufje zout 
* 1 tl vanillepoeder 

Bereidingswijze 
* Verwarm de oven voor op 200 °C. 
* Rasp de courgette en laat de rasp een kwartiertje uitlekken in een zeef. Zet er iets zwaars op, zodat het overtollige vocht er uitgedrukt wordt. 
* Meng de vloeibare ingrediënten: eieren, sojamelk, kokosolie, honing. Voeg het cacaopoeder toe en roer erdoor. 
* Meng ook de droge ingrediënten: havermoutmeel, bakpoeder, zout, vanillepoeder. Doe vervolgens de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten en meng tot een egaal beslag. 
* Roer de courgette erdoor. 
* Verdeel het beslag over een ingevette bakvorm. 
* Bak de courgettecake 60 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C. De cake is klaar als de vulling volledig gestold is. Dit kan je checken door er een satéprikker in te steken: als daar geen beslag blijft aankleven, is de cake klaar. 
* Maak de saus door 4 eetlepels yoghurt los te roeren met een beetje honing. Verdeel over de cake en garneer met enkele pecannoten. 

Op zoek naar meer lichte recepten en meer kleur op je bord? Haal het maart-aprilnummer van running.be magazine nu in huis! Je vindt running.be terug in de supermarkt, dagbladhandels, Standaard Boekhandel, bestel het online via de webshop of raadpleeg het artikel hier digitaal via Blendle