Een voedzame combinatie van koolhydraten, eiwitten en vezels.

Deze makkelijk te bereiden pizza heeft een glutenvrij deeg, gemaakt van zoete aardappel en amandelmeel. De rode ajuin en paprika geven het deeg wat meer pit, terwijl je met de kip ook aan je nodige eiwitbehoefte komt. Mooi meegenomen: dankzij het hoge vezel- en eiwitgehalte van deze pizza voel je je langer verzadigd, waardoor je dus minder snel in de verleiding komt voor dat dessert of laatavondsnack. Een gezond alternatief voor die standaard diepvriespizza dus! 

Dit heb je nodig: 

- 450 g zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden 
- 85 g amandelmeel (of maal de amandelen zelf tot meel in een blender)
 - 40 g glutenvrije bloem 
- 1 groot ei
- ¼ tl zout 
- 100 g mozzarella (al dan niet halfvol, naar keuze), in stukjes 
- 230 g kippenborst (gekookt en in stukjes gesneden) 
- rode ajuin, flinterdun gesneden 
- ½ kleine rode paprika, klein gesneden 
- klein blikje tomatenpuree 
- 3 eetlepels pesto
- Rucola

Zo maak je het:

- Verwarm de over voor op 200°C. Leg bakpapier op de bakplaat en zet opzij. 

- Breng de stukjes zoete aardappel aan de kook en kook ze in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de zoete aardappel in een grote kom en plet tot puree. Zet de aardappelen apart en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. 

- Voeg het amandelmeel, glutenvrije meel, ei, en het zout toe en meng door elkaar. Verdeel het mengsel over het bakpapier en spreid gelijkmatig met de bolle kant van een lepel. Bak het deeg totdat de basis droog is en lichtjes begint te kleuren aan de zijkanten (ca. 25 minuten). 

- Haal de zoete aardappelpizza uit de oven en laat de oven aan staan. Besmeer de bodem met wat tomatenpuree en druppel er willekeurig wat groene pesto over. 

- Beleg met de stukjes kip en mozzarella en voeg als laatste ook de ajuin en rode peper toe.

- Plaats de pizza opnieuw in de over tot de kaas gesmolten is (ca. 10 minuten). Verdeel in stukjes, strooi er wat rucola over en dien op!

Enjoy!