Bijna alle taarten of cakes die we kopen zijn flinke caloriebommen en bevatten veel geraffineerde suikers en verzadigde vetten. Als je 'in shape' wil blijven, laat je die dus meestal (met tegenzin) staan. Met deze gezonde variant is dat niet meer nodig!

Bereidingstijd: 30 min + 1 uur opstijven 

Aantal personen: 8 porties

Ingrediënten:
-150 g wortel 
- 4 grote dadels 
- 20 g walnoten 
- 20 g kokosrasp 
- 20 g pompoenpitten 
- 150 g havermout 
- 1 el honing 
- 2 tl kaneel 
- ½ citroen 
Glazuur (optioneel): 
- 25 g kokoscrème (/santen)

Bereidingswijze:
1. Laat de dadels wellen in heet water 
2. Rasp de wortel en doe deze samen met de rest van de ingrediënten in een foodprocessor. Gebruik alleen de rasp van de citroen. Mix grof en voeg daarna de gewelde dadels en 2 el water toe. Mix nog een keer tot je een plakkerig mengsel krijgt. 
3. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Verdeel het wortelmengsel over het bakpapier en druk goed aan. Zet gedurende 1 uur in de koelkast. 
4. Serveer de kokoscrème over de cake. Voeg hier eventueel nog een beetje citroensap aan toe om het wat frisser te maken. 

Smakelijk!

Voedingswaarde:
Per portie: 194 kcal, 20,5 gram koolhydraten, 9,5 gram vet, 5,0 gram eiwit en 3,1 gram vezels.