Oranje is een typische herfstkleur, in de natuur en ook op je bord! In deze tijd van 't jaar zijn er veel lekkere oranje groenten, zoals pompoen en wortel. Je kan er een heerlijke ovenschotel mee op tafel toveren met een oosterse touch!

Wist je dat elke kleur voeding bepaalde gezondheidsvoordelen heeft? Oranje producten, zoals de wortels en pompoenen in dit recept, versterken je ogen. Ze beschermen ook je huid tegen zonlicht en luchtvervuiling, 2 zaken waar je als loper vaak mee te maken krijgt. Een ideaal receptvoor lopers dus, een goede maaltijd voor na het lopen!

Ingrediënten (voor 2 à 3 porties):
* 1 pompoen
* 300 gr wortelen
* 3 eieren
* 1 teentje knoflook
* 125 ml room (de gezondste keuze is light/sojaroom of een plantaardige variant bv. kokosroom)
* Kruiden: kerriepoeder, paprikapoeder, komijn, peper en zout

Zo maak je het:
* Vul een grote pan voor de helft met water en zet ze op het vuur. Verwarm de oven voor op 200ºC.
* Snijd de wortelen in grove stukken. Doe ze in de pan en laat ze koken tot ze beetgaar zijn (15 à 20 minuten koken). Giet ze daarna af.
* Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove blokken. Tip: laat de pompoen 5 à 10 minuten koken om de schil makkelijker te verwijderen.
* Vet een ovenschotel in met wat olijfolie. Doe er de wortel- en pompoenblokjes in. Voeg daarna het fijngesnipperde knoflookteentje en de kruiden toe. Roer alles goed door elkaar.
* Meng de eieren met de room. Voeg dit mengsel toe aan de ovenschotel en meng alles nog eens goed.
* Zet de ovenschotel in de oven gedurende 15 à 20 minuten. Het is klaar wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft. Laat het smaken!

Inspiratie: 10xgezonder.nl