Zit jij ook vaak met restjes oud brood? In plaats van ze aan de kippen te geven of in de vuilnisbak te kieperen, kan je er een heerlijk ontbijtgerecht of tussendoortje uit je mouw mee schudden: wentelteefjes!

Wentelteefjes of verloren/gewonnen brood (de benamingen worden door elkaar gebruikt) zijn erg makkelijk om te maken. Je hebt er niet veel ingrediënten of enige speciale kookkunsten voor nodig. Wij maken ze extra gezond door er wat appeltjes aan toe te voegen.

Ingrediënten (4 pers):
* 8 sneetjes donker brood (bv. volkoren, spelt, meergranen...)
* 2 eieren
* 300 ml melk (halfvol, mager of plantaardige variant, bv. kokosmelk, amandelmelk, rijstmelk, havermelk...)
* 4 theelepels kaneel
* 2 appels (bv. elstar, jonagold)
* 4 eetlepels olie (bv. arachide-olie, kokosolie, extra vierge olijfolie)
* optioneel: wat honing om het een beetje zoeter te maken

Zo maak je de wentelteefjes:
* Klop het ei en de melk los in een diep bord. Voeg de helft van de kaneel eraan toe.
* Dop de sneetjes brood in dit mengsel en bak ze in een pan, verhit met olie. Bak de ene kant ongeveer anderhalve minuut tot hij goudbruin is. Keer om en bak de andere kant op dezelfde manier.
* Snijd intussen de appel in blokjes van 0,5 à  1 cm. Bak ze in dezelfde pan als de sneetjes brood, samen met de rest van de kaneel.
* Serveer de wentelteefjes met de appelstukjes, eventueel afgewerkt met een streepje honing.

Tip: dit gerechtje is ook ideaal bij een lekker lange weekendbrunch! Yummie!