Zit je ook vaak met oude sneetjes brood en overrijpe bananen, die je dan uiteindelijk weggooit? Vanaf nu niet meer want voortaan maak je er overheerlijke, gezonde broodpudding van!

Broodpudding is zo'n lekker nostalgisch gerecht. Bovendien is deze versie gezond doordat je ze met bananen maakt en geen extra suiker moet toevoegen (de zoete smaak komt volledig van de bananen). Ideaal als ontbijt of tussendoortje!

Ingrediënten voor gezonde broodpudding:
* 1 klein brood (ongeveer 400 g)
* 4 eieren
* 200 ml melk (halfvolle of plantaardige/sojamelk)
* 3 à 4 overrijpe bananen
* 50 g chocoladedruppels of stukjes pure/donkere chocolade

Zo maak je het:
* Verwarm de oven voor op 180°C.
* Pel de bananen, doe ze in een kom en mix ze tot een fijne puree. Je kan dit ook in de blender of keukenmachine doen.
* Doe de eieren en de melk bij het mengsel en mix goed.
* Snijd het brood in stukken van ongeveer 2 op 2 centimeter. Voeg het brood toe aan het bananenmengsel. Meng goed en laat een tiental minuutjes 'rusten'.
* Giet het deeg in een ingevette bakvorm (of bekleed met bakpapier). Bak 20 à 35 minuten in de oven, tot de broodpudding een goudbruin korstje heeft en het deeg niet meer vochtig is (dit kan je checken door er met een vork in te prikken). Smakelijk!

Inspiratie: www.kokerellen.be