Onlangs vond het eerste Belgisch Kampioenschap Obstacle Course Running plaats. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen bleef het spannend tot aan de finish.

Tijdens de Gladiator Run in Vossem op zondag 24 november 2019 vond het allereerste Belgische Kampioenschap Obstacle Course Running (OCR) plaats. Jarenlang was de Gladiator Run een kwalificatierace voor het EK en het WK. Deze keer was het eindelijk tijd voor een eigen kampioenschap! 


Het BK vond plaats onder toezicht van de BOCRA, de federatie van de Belgische obstakelsport. De deelnemers moesten 12 km afleggen en onderweg moesten ze maar liefst 42 hindernissen overwinnen. 

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen bleef het spannend tot op het einde. Bij de mannen ging de winst naar Thomas Buyle in 55'39". Eén minuut later finishte Thibault Debusschere als tweede. Na een inhaalbeweging bij de laatste (technische) hindernis slaagde Jelmer de Ryck erin om te eindigen op de derde plaats. Bij de dames liep Maud Desouter van start tot finish aan de leiding. Voor de tweede en derde plaats was het spannender. Ook hier was de laatste hindernis doorslaggevend, net als bij de mannen. Magali Hayen slaagde erin om als tweede vrouw de finish te bereiken, gevolgd door Anneleen Goffin als derde. 

In totaal waren er 117 deelnemers voor dit eerste BK OCR. Slechts een 50-tal van hen konden alle hindernissen overwinnen. De anderen zijn extra gemotiveerd om meer te trainen zodat ook zij volgend jaar alle hindernissen aan kunnen! 

Over de locatie en de datum van het BK OCR 2020 is voorlopig nog geen informatie bekend. We houden je op de hoogte!