In ons zomernummer kon je lezen hoe onze redactrice haar pompende beats tijdens het lopen verving door podcasts... en helemaal verslaafd raakte! We zetten enkele leuke podcasts voor bij het lopen op een rijtje.

Toegegeven, mijn eerste podcastloop was even wennen. Maar ik beet dapper door (because that's what runners always do) en vandaag ben ik een grote fan van podcast running. Er bestaan podcasts over uiteenlopende onderwerpen: sport, gezondheid, voeding, zelfontwikkeling, werk, relaties, wetenschap, luisterverhalen... Je kan zelfs een taal leren met een podcast. Uit psychologisch onderzoek blijkt trouwens dat je tijdens het lopen open staat voor informatie en ideeën. Ideaal om een podcast te beluisteren en bij te leren. Qua multitasking kan dat tellen!

Start to podcast: zo doe je dat!
* Installeer een podcast-app op je smartphone, bv. Stitcher, Castbox, PodcastAddict, SoundCloud, iTunes, Spotify. Dit is gratis!
* Zoek een podcast met de zoekfunctie. Als je je abonneert op een podcast, worden nieuwe afleveringen meteen gedownload op je telefoon.
* Oortjes in en luisteren (én lopen) maar!

Tien leuke podcasts voor bij het lopen
1. Marathon Training Academy: deze Amerikaanse podcast is ideaal voor lopers die zich voorbereiden op een marathon. De enthousiaste gastvrouw Angie heeft het over de ups en downs van marathon training. Vaak zeer herkenbaar!
2. Looppraat: podcast voor en door hardlopers. Boeiend maar wel zéér Hollands, je bent gewaarschuwd...
3. De Meeloper: radiomaker Sam De Bruyn van Q-music gaat lopen met een Bekende Vlaming. de eerste podcast die al lopend is opgenomen, inclusief hijggeluidjes... Leuk om een BV eens op een totaal andere manier te leren kennen!
4. The Strength Running Podcast: interessante Engelstalige podcast waarin werkelijk alle onderwerpen aan bod komen die een loper aanbelangen: training, voeding, verzorging, kledij, motivatie... Een aanrader!
5. Trained: podcast van Nike, met diepgaande en boeiende interviews en tips die je meteen zelf kan gebruiken tijdens het lopen.
6. Susy Q&A: topatlete Susan Krumins en Olivier Heimel, hoofdredacteur van Runners' World Nederland, laten hun licht schijnen over ontwikkelingen en nieuwigheden in de loopwereld.
7. Marathon Talk: gevarieerde Britse podcasts met loopnieuws, interviews, trainingstips en muziek.
8. Another Mother Runner: in deze podcast staan lopende moeders centraal. Gastvrouw van dienst is Sarah Bowen Shea, mama van drie kids en doorwinterd marathonloopster. Ze laat zich bijstaan door tal van ervaringsdeskundigen.
9. Bob, El Tarangu: beklijvende luisterverhalen in verschillende delen. 'Bob' gaat over een dementerende 84-jarige Elisa, die alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde 'den Bob'. 'El Tarangu' is een aangrijpende podcast over het 'mysterie' van wielerheld El Tarangu, die samen met Lucien Van Impe mosselen ging eten in Geraardsbergen terwijl hij eigenlijk al jaren geleden overleden zou zijn... 
10. De 10 meest gegoochelde vragen: Maarten en Dorothée van Q-music stellen de 10 meest gegoochelde vragen over een Bekende Vlaming aan die BV zelf. Deze podcast heeft niks met lopen of sport te maken, maar is gewoon heel leuk om naar te luisteren. Lopen gaat een pak makkelijker met deze podcast in je oren!