Weet je niet echt hoe je die foamroller nu het best gebruikt? Dan zorgt dit filmpje voor inspiratie ... en minder spierpijn!

Je kan veel meer met een foamroller dan er enkel 'over rollen'. Als je de recuperatietool correct gebruikt, krijg je de zogenaamde triggerpoints (de pijnlijke knopen in je spieren) weggewerkt. Maar hoe doe je dat nu juist? Onderstaand filmpje legt het je grondig uit en geeft tips over hoe je het meeste uit de foamroller haalt. Hier geven we je alvast 2 basistips mee:

- Rol over het pijnpunt (2 à 3 cm rond de pijnlijke zone) gedurende 1 seconde om de gevoeliste zones te identificeren. 
- Kies nadien voor 2 à 3 pijnzones per spier, waarop je zo'n 20 à 30 seconden druk uitoefent. Probeer de houding gedurende die tijd zeker vast te houden om het gewenste resultaat te verkrijgen. 

Naast tips over het juiste gebruik van de foamroller, toont de video ook welke houdingen je het best aanneemt om pijnlijke spieren en mogelijke triggerpoints te verhelpen. De recovery-oefeningen zijn dan ook een aanrader om na iedere (intensieve) training of wedstrijd te doen. 

Nog op zoek naar een geschikte foamroller? De Blackroll Standard Foam Roller, zoals je die in het filmpje ziet, krijg je cadeau als je een abonnement neemt op running.be. Je kan ook kiezen voor een Blackbox mini massageset en kans maken op het Blackroll recovery pillow om nog beter en sneller te herstellen! Hier vind je meer informatie over onze abonnementsactie.