Bij de start van een nieuw jaar duiken er plots veel meer lopers op. Logisch, want ?vaker sporten? blijft een van de populairste voornemens bij de overgang van oud naar nieuw. Maakte jij dat goede voornemen ook? Dan heb je zeker wat aan onze 10 geboden voor Start 2 Runners.

Gij zult kleine investeringen doen

Lopen is geen dure sport, maar je materiaal is wel belangrijk. Investeer zeker in goede loopschoenen. Een bezoek aan de loopspeciaalzaak is nuttig, want daar analyseren ze welke schoenen jouw voeten nodig hebben. Dankzij het juiste schoeisel vermijd je kleine en grote kwalen. Wees wel attent: dat een bepaald type schoen op dit moment het best bij jou past, wil niet zeggen dat dit over een halfjaar nog zo is. Gewichtverlies kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je na verloop van tijd schoenen met minder demping nodig hebt. Bijkomende tip: als je dan toch in de loopspeciaalzaak bent, investeer dan ook in goede loopsokken.

Gij zult niet als een pijl uit een boog vertrekken

Veel beginnende lopers gaan er als een speer vandoor. "Want als ik thuiskom, moet ik doodop zijn. Anders heb ik niet goed getraind." Foute denkwijze. Het komt er in eerste instantie op aan basisconditie te kweken. Dat doe je door traag te lopen. Een gemakkelijk middeltje om te weten of je te snel loopt, is de babbeltest. Kan je niet meer comfortabel praten met je loopmaatje? Dan gaat het te snel. Start 2 Runners doen er in het begin ook goed aan om lopen en wandelen af te wisselen.