De feestdagen gaan voor de meeste mensen gepaard met veel feestjes en recepties. Liet je je een beetje gaan met Kerstmis en Nieuwjaar? Dan brengen we je met deze tips in geen tijd opnieuw in een normaal ritme.

Hoe voorkom je dat je in april nog in afterpartymodus bent? Wel, door te zorgen voor een PPP, een postpartyplan! Het bestaat uit 5 pijlers waarmee je na al dat feestgedruis snel de draad weer oppikt.

1. Routine

Feestdagen zijn plezant, maar ze kunnen je routine ernstig verstoren. Zeker als het op gezond eten en sporten aankomt. Als je het een beetje te bont maakte op een party, ben je 's anderendaags geneigd om je looptoertje te vervangen door een afspraak met de zetel. Al die feesten en verplichtingen maken je moe, waardoor je minder zin hebt om te sporten. Nu die feestneustoestanden achter de rug zijn, heb je geen excuus meer. Pik de draad weer op! Plan je sportsessies in je agenda, desnoods met fluo en 10 uitroeptekens erachter. Ook een laattijdig familiefeest of een drink op het werk is geen uitvlucht om niet te gaan lopen. Anders verkeer je in de lente nog altijd in feeststemming!