Radiopresentatrice Julie Van den Steen van MNM verwaarloost haar loopschoenen niet in de winter. Zij probeert zich te motiveren door enkele doelen voorop te stellen. "16 kilometer is meer dan genoeg. Een marathon? Dat is een halve dag lopen, zot!"

Julie Van den Steen (26) is presentatrice bij radiozender MNM. De sidekick van Peter Van de Veire staat elke dag om drie uur op om de ochtendshow te presenteren. Ik ontmoet haar in een Gentse koffiebar, haar vertrouwde thuisbasis. Daar vertelt ze me alles over haar levensstijl, looproutine en eetgewoontes. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik begin haast te geloven dat de ochtendstond echt goud in de mond heeft.

De vraag die op ieders lippen brandt: hoe wapen jij je tegen de pijnlijk vroege ochtenduren?
JULIE VAN DEN STEEN: (lacht) "Mijn dagen zien er gewoon helemaal anders uit dan die van mensen die van nine to five werken. Ik kruip vroeg onder de lakens. Mijn dag eindigt uiterlijk om 20 uur. Zo weet ik dat ik nog zeven uur kan slapen. Het is pure routine geworden. Vroeger was ik totaal geen ochtendmens. Als student vond ik les om acht uur echt vroeg, hoewel ik maar op twee minuten stappen van de campus woonde. Toen ik tegen mijn vrienden zei dat ik de ochtendshow op MNM ging presenteren, dachten ze dat ik een mop maakte. Ondertussen zijn we twee jaar verder."