Wij hebben hét perfecte drankje om van te slurpen onder je bling bling kerstboom: warme, gouden melk! Het is niet alleen gezellig, maar ook gezond én makkelijk om te maken. Snel aan de slag!

Wie regelmatig op Instagram vertoeft (#guiltyascharged) heeft vast al vaak 'golden milk' zien passeren bij food bloggers en healthy foodies. Het is een zacht en zoet drankje op basis van amandel- of kokosmelk. Ziet er gewoon té lekker uit om niet zelf te proberen, toch?!

Bovendien bevat het kurkuma, wat heel gezond is. Kurkuma staat bekend om zijn verwarmende krachten: ideaal in de winter. Het werkt ook ontstekingsremmend en het kan, net als gember, als anti-griepmiddel gebruikt worden. Again: ideaal in deze periode van het jaar!

Hieronder vind je het recept voor een heerlijke golden latte. Het is afkomstig van de Nederlands schrijfster en food blogger Rens Kroes. Let wel op als je dit klaarmaakt want kurkuma kan (hardnekkige) gele vlekken achterlaten, bv. op witte kleding of meubels (#beentheredonethat).

Ingrediënten voor 2 personen:
* 600 ml amandel- of kokosmelk, ongezoet
* 2 theelepels kurkuma (vers en geraspt) of 1 theelepel kurkumapoeder
* 1/2 theelepel kaneelpoeder
* 1 snufje zeezout
* 1 snufje zwarte peper
* 2 theelepels gember (vers en geraspt) of 1 theelepel gemberpoeder
* optioneel: een beetje zoetstof bv. honing of stevia

Zo maak je het:
* Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg de kruiden toe.
* Laat 5 minuten sudderen en roer af en toe.
* Giet het drankje door een zeefje in twee mokken. Werk eventueel af met wat zoetstof.


Nestel je nu in de zetel onder een dekentje en geniet van je gezond en verwarmend drankje!