11 november. Die dag staat bij de trouwe lezer van running.be magazine jaarlijks met rood in de agenda. Want op de elfde dag van de elfde maand lopen we met zo veel mogelijk mensen 11 kilometer. Voor sommigen een leuk tussendoortje, voor anderen een mijlpaal. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch gidst je met dit 12-wekenschema naar een comfortabele 11 kilometer.

Loop op 11 november 11 kilometer op een plaats en tijdstip naar keuze. Je eindchrono is van geen tel. Dat is ondertussen al enkele jaren de insteek van onze running.be 11 K-actie waarmee we zo veel mogelijk lezers aansporen om de loopschoenen aan de trekken. Telkens gaan enkele honderden lezers op pad, en posten ze na afloop in onze Facebook-groep (running.be 11 K) het resultaat. Onder die deelnemers verloten we nadien 11 prijzen.

Maar voor je die 11 kilometer op je teller zet, moet je je wel goed voorbereiden. Energy Lab-trainer Paul Van Den Bosch maakte een trainingsschema van 12 weken dat zich focust op mensen die opbouwen vanaf vijf kilometer. De coach vertelt wat de basisvoorwaarden zijn: "Je kan zonder problemen drie trainingen per week uitvoeren en 40 minuten ononderbroken lopen." Bovendien train je nooit langer dan een uur per sessie. Haalbaar, dus. Hopelijk pluk je er op Wapenstilstand de vruchten van.