De zomervakantie zit erop. Tijd om er op het werk weer in te vliegen! Als je een kantoorjob hebt, zit je vaak uren achter je computer en is het moeilijk om voldoende te bewegen. Ook sporten schiet er soms bij in als het drukker wordt. Gelukkig hebben wij enkele tips om je actief te houden op de werkvloer.

1. Drink voldoende

Door regelmatig water, thee of andere suikervrije dranken te drinken, moet je vaker naar het toilet. Zo 'dwing' je jezelf om af en toe recht te staan en een korte wandeling te maken. Bonuspunten voor wie een sanitaire stop houdt op een andere verdieping en er nog wat trappen bovenop doet! Diehards sluiten hun toiletbezoek af met een tiental squads.

2. Draag een activity tracker

De meeste sporthorloges en activity trackers hebben een functie die je (gemiddeld) elke 30 minuten aanspoort om (even) te bewegen. Er bestaat ook software die je hieraan herinnert.

3. Ga langs bij je collega's

Moet je iets vragen aan een collega? Ga naar zijn/haar bureau in plaats van te mailen of te bellen. Door iets face-to-face te bespreken, ontstaan er bovendien minder misverstanden. Extra tip voor wie iets moet afdrukken: stuur je printopdracht naar de verste printer op kantoor.