Wil je vlak bij huis (maar wel in het buitenland) aan running-sightseeing doen, dan trek je naar Rotterdam. Deze Nederlandse architectuurhoofdstad met zijn vele wolkenkrabbers ligt aan het water, waardoor ze een beetje New Yorks aanvoelt. Bovendien stimuleert Rotterdam sportieve inwoners en toeristen met bewegwijzerde looptrajecten om de stad in loopmodus te verkennen. Tijd om die eens te proberen!

Rotterdam vormt samen met Berlijn, Londen, Chicago en Dubai de top 5 van snelste marathonsteden. Vorig jaar won de Keniaan Kenneth Kipkemoi er tijdens het eerste weekend van april de marathon in een prachtige tijd: 2u05'44''. De marathon is lang niet het enige loopevenement in Rotterdam. Op zaterdag 6 oktober loop je er de New York Mini Marathon ten voordele van Diabetes Fonds Kop van Zuid (5 km, 10 km, halve marathon). 

Daarnaast wil de stad vooral zo veel mogelijk mensen laten lopen. En dat hoeft niet noodzakelijk tijdens loopevenementen te gebeuren. Daarom vind je onder de noemer 'Rotterdam Rent' verschillende bewegwijzerde trajecten (3,5 km, 5 km, 10 km en 21 km) in de stad. Voor lopers met meer ambitie, is er De Groene Marathon van Rotterdam. Die stuurt je langs en door parken, tuinen, dijkpaden, landweggetjes, en zelfs bossen en akkers. De 'groene route' laat ik vandaag links liggen. Ik ga voor een halve marathon sightseeing.